Imperfectus

Blog

Indvandringens historie

Et spændende emne, som kan bringes op i fagene samfundsfag og historie.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danmarks Radio har lavet seks afsnit om indvandringens historie. Især afsnit fem handler om gæstearbejdernes ankomst i 60’erne og 70’erne, som jeg selv kan relatere til. Gæstearbejderne på det tidspunkt kom hovedsageligt fra Tyrkiet, Pakistan og det tidligere Jugoslavien. 

https://www.dr.dk/bonanza/serie/418/indvandringens-historie/2347/indvandringens-historie-56 

På billedet ses min far, Bilal Akyuz(beige jakke), Ibrahim Özdemir, Kadir Ziyanak og Mehmet Ziyanak. Billedet er taget på Hillerød Station i begyndelsen af 1970'erne.

Imperfectus

Jeg hedder Emin Akyuz og er uddannet socialpædagog og praktikvejleder. Til daglig arbejder jeg på Skovlyskolens specialafdeling. Skovlyskolens specialafdeling er et specialundervisningstilbud for normalt begavede børn og unge med sociale og adfærdsmæssige vanskeligheder, ADHD, særlig sårbarhed ifht. angst, skoleværing, selvskadende, kravafvisende etc. Jeg har tidligere arbejdet på Døgninstitutionen Fensmarkgade, som er en døgninstitution i Center for Udsatte og Kriminalitetstruede Unge (CUKU), Socialforvaltningen i Københavns Kommune. Målgruppen er kriminelle og kriminalitetstruede børn og unge (12-18 årige). Jeg interesserer mig for social- og specialpædagogikken og vil derfor blogge om min egen dagligdag, pædagogiske teorier/strategier og andre samfundsaktuelle emner.

Flere var teenagere eller i begyndelsen af 20’erne, da de ankom til Danmark. Min far var 17 år, da han kom til Danmark i ca 1969. Ledsaget af sin onkel. 

Det har ikke været nemt, at forlade sin familie i hjemlandet for at drage til et nyt land i håb om en bedre fremtid. Det var en stor byrde at have på sine skuldre - både at brødføde sin familie i hjemlandet og bygge en ny tilværelse op her. De måtte give afkald på familielivet, ungdomsårene, vennerne og nærmiljøet for at skabe sig en helt ny tilværelse.

På arkiv.dk kan man specifikt søge på arbejdspladser, begivenheder eller andet fra den tid og være heldige at finde billeder af pårørende fra dengang.

https://arkiv.dk/