Imperfectus

Blog

Inklusion, diagnoser og domme for overtrædelse af straffeloven

Om mødet med et menneske. Som et menneske.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I mit arbejde som socialpædagog får jeg tit præsenteret et billede af en ung, når jeg skal igang med at lave relationsarbejde til den pågældende, at denne har en diagnose, multiple diagnoser(Komorbiditet) og/eller domme for overtrædelse af straffeloven.

For at skabe en god relation til min målgruppe, handler det for mig, ikke kun om mødet med et andet menneske, men også om at møde det i øjenhøjde. At formå at gå bag om diagnosen og dommen og møde det, hvor det er. Det er noget man kan træne sig til. 

Det giver succes!

Imperfectus

Jeg hedder Emin Akyuz og er uddannet socialpædagog og praktikvejleder. Til daglig arbejder jeg på Skovlyskolens specialafdeling. Skovlyskolens specialafdeling er et specialundervisningstilbud for normalt begavede børn og unge med sociale og adfærdsmæssige vanskeligheder, ADHD, særlig sårbarhed ifht. angst, skoleværing, selvskadende, kravafvisende etc. Jeg har tidligere arbejdet på Døgninstitutionen Fensmarkgade, som er en døgninstitution i Center for Udsatte og Kriminalitetstruede Unge (CUKU), Socialforvaltningen i Københavns Kommune. Målgruppen er kriminelle og kriminalitetstruede børn og unge (12-18 årige). Jeg interesserer mig for social- og specialpædagogikken og vil derfor blogge om min egen dagligdag, pædagogiske teorier/strategier og andre samfundsaktuelle emner.