BLOG

Empty article - Subtitle

Election Day

Amerika er klar til valg. Blandt andet gennem undervisningsmaterialet fra Scholastic bliver der sørget for, at skoleelever ved, hvad de to præsidentkandidater står for, og hvad det politiske system går ud på. Når eleverne bliver voksne, er de godt klædt på til at træffe deres valg – udøve deres demokratiske ret.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Min fætter går på Highland Park Highschool og har fået udleveret et undervisningsmateriale fra Scholastic, som omhandler valget og om de to kandidater.

Scholastic er et amerikansk selvstændigt firma, som laver magasiner, bøger og andre undervisningsprogrammer til både privat personer og skoler. ”The New York Times Upfront” er et blad som Scholastic har lavet til skoleelever i highschools. De har diverse artikler om både ind- og udland, og om forskellige problemstillinger. De sørger for ikke at fortælle svaret, artiklerne skal kunne diskuteres blandt eleverne, og man skal kunne stille spørgsmålstegn ved de forskellige problemstillinger.

I Danmark har jeg personligt selv ikke oplevet så gode og effektive undervisningsmaterialer. Den måde bladet er skrevet på, er til at forstå, teksten er skrevet så alle kan læse det, mens det samtidig giver stof til eftertanke. Skrivemåden skal jo kunne forstås af unge mennesker, men skal samtidig give et indblik i, hvad kandidaternes meninger er. For eksempel mener Obama, at homoseksuelle skal kunne giftes, hvorimod Romney mener, at ægteskab skal være mellem en mand og en kvinde. Jeg synes, at måden bladet er stillet op på er rigtig god, man får virkelig et indblik i, hvad Barack Obama og Mitt Romney vil med deres præsidentpost. De vil jo selvfølgelig rede USA for en økonomisk krise, de vil gøre landet til et bedre sted. De har selvfølgelig ikke de samme meninger, men de vil jo begge landet det bedste. Man får også fornemmelsen af, hvor meget de gør, og ikke mindst har gjort for landet.

Det er som undervisningsmateriale meget relevant, og jeg ville personligt selv ønske, at jeg havde fået sådan et blad, da jeg skulle skrive om det danske folketingsvalg sidste år. Det er kun få ord, jeg ikke helt forstår, men ellers synes jeg, det hele står soleklart. Illustrationerne i bladet er med til at give et overblik over de to kandidater. Der er for eksempelvis vist ”The electoral map”, hvor der bliver vist, hvilke stater Obama vandt ved præsidentvalget i år 2008, hvilket er interessant, da billedet også viser svingstaterne som Obama også vandt. Af de illustrationer, som helt klart også er relevante, er ”Election Speak”.

Det er to sider med ord og betegnelser inde for politik. Altså en slags ordbog med diverse politiske jargoner. Du kan på den måde få mere forståelse for, hvad der foregår i fjernsynet og forståelse om de forskellige gloser, som politikkerne bruger.

Derved er det nemmere at vide, hvor man skal sætte sin stemme, når jeg engang bliver gammel nok.

I Danmark bruger vi ikke på samme måde undervisningsmaterialer - i hvert fald ikke i folkeskolen. Jeg går i niende klasse på Ishøj skole, og sidste år skulle vi skrive om folketingsvalget. Jeg vidste faktisk ikke, hvilke informationer, der var relevante, og hvor meget indhold, der skulle være. Vi fik bare en hjemmeside med det parti, som vi havde fået uddelt, og så måtte vi ellers bare klare os selv.

Her har eleverne fået det magasin fra Scholastic, hvori der står en masse ting, som er relevante, og der er ikke for megen information. Det står, så man, som skoleelev kan forstå det. Man får vejledning, men skal stadig selv analysere og reflektere over bladets tekst.

Jeg synes bare, det er fedt, at nogle tager sig tid til at lave et undervisningsmateriale, så vi elever kan få en hjælpende hånd den rette vej.

Scholastic er bare én ud af flere undervisningsmateriale firmaer, som laver disse materialer. Bladet er med til at gøre os mere opmærksomme på politikken, og det er mere spændende at læse om noget, som vi har forståelse for, end noget vi ser i fjernsynet og ikke forstår noget af.

Vi elever er den næste generation af vælgere og hvis vi ikke lærer noget om politik i skolen, hvorfor skulle vi så interessere os for det senere hen?

Det er helt grundlæggende. Og det er vigtigt, at det er på plads.