BLOG

Empty article - Subtitle

Delebørns skolearbejde og pakning af skoletasken – ikke at forveksle med kufferten

Nogle skilsmissebørn tynges af alt det, de skal huske – og slæbe. De voksne kan lette presset.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

At skrive videre på en stil ved mor, som man startede på hjemme ved far … IT-systemer kan være en stor hjælp.

Nogle elever har eksempelvis god gavn af at benytte Google Docs eller Word Online, fordi de kan skrive videre på deres skoleopgave eller ønskeseddel, uanset hvor de er. Dermed undgår eleven at skulle pakke andet end sine bøger, når barnet skal frem og tilbage imellem sine forældre og i skole. Computer og andet behøver ikke at blive slæbt frem og tilbage. (For delebørn bør som udgangspunkt være udstyret med computer, tøj og alt muligt andet i begge hjem.)

Men hvad med de bøger, eleven ikke skal bruge i skolen den dag, hvor barnet har skiftedag?

De må blive derhjemme. Når det overhovedet kan lade sig gøre, bør børn og unge slippe for at slæbe bøger og andet med i skole på dage, hvor det ikke skal bruges. På skiftedage bør forældrene sørge for at overlevere gymnastiktasken, i stedet for at barnet har gymnastiktøjet med i skole, når der ikke er gymnastik den dag.

Hvis forældrene bor nogenlunde i nærheden af hinanden, kan de for eksempel svinge forbi hinanden med det ekstra læs bøger og sportstasken, når de alligevel skal ud at handle.

Alternativt kan skolen måske bakke op om, at eleven ved behov kan lade sin gymnastiktaske hænge på skolen.

Børn bør ikke bo i en kuffert!

I det hele taget er det ønskeligt for skilsmissebørn – det vil sige også de børn, som er mindre end halvdelen af tiden hos den ene af sine forældre – at de er fuldt udstyrede i begge hjem. Klædeskabet og legetøjsreolen må meget gerne være fyldt op begge steder. Selv om det ikke kan undgås, at der er yndlingsting, som kun ligger hos den ene forælder.

I et senere oplæg vil jeg komme nærmere ind på, hvad der kan gøre selve skiftedagen nemmere for skilsmissebørn. For uanset hvor veludstyrede børnene er i sine to hjem, er der altid noget at huske …