BLOG

Empty article - Subtitle

Hvordan passer forældrene på sig selv – og dermed børnene?

Jura kan ikke afgøre, hvilket samarbejde forældre skal opnå. Det kan kun en god proces – selv om den kan være svær.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er måske forsimplet udtrykt: Men alle vinder, når forældre bliver i stand til at opbygge et konstruktivt, ligeværdigt og stabilt samarbejde!

- Både børnene, begge forældre, familiens netværk, skolen med flere … Sjældent er nogen tjent med, når en fastlåst konflikt skal løses med juraen. For nogle år siden hørte jeg en af landets førende familieadvokater sige, at der i virkeligheden er mere brug for, at forældrene køber rundstykker og sætter sig og får en god snak med en familierådgiver - frem for at advokaten sættes på sagen. Tankevækkende udsagn fra en advokat på åben skærm!

Men hvordan er det lige, man som forældre opnår det gode samarbejde? Det er noget af det, som har optaget mig allermest. Derfor har jeg skrevet en del om faldgruber og forhindringer på vejen mod det gode samarbejde. Og ikke mindst om succesfulde måder at nå i mål. Til inspiration indsætter jeg uddrag fra min bog "Det næstbedste - når far og mor ikke bor sammen".