BLOG

Empty article - Subtitle

»Mine forældre er ikke så slemt skilt«

Et af de største ønsker, som delebørn kan have ❤

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For nogle år siden, indledte en pige sin præsentation af sig selv med ordene: »Mine forældre er ikke så slemt skilt.« Hun var sammen med syv andre børn begyndt i en samtalegruppe for børn med skilte forældre. Pigen var heldigvis ikke alene om at have forældre, som ’ikke var så slemt skilt’. Der er nemlig en del forældre, som har et godt samarbejde.

»Mine forældre er gode til at tale med hinanden« - svarer 45 % af børnene i en spørgeskemaundersøgelse, som Epinion har foretaget for Egmont Fonden og Børns Vilkår.

I løbet af de kommende uger hørte jeg pigen gentage udsagnet nogle gange. Hun blev i løbet af gruppeforløbet bekræftet i, at hendes forældre ikke var så slemt skilt, når hun hørte om nogle af de andre børns situation. Uanset kunne hun sagtens give udtryk for alle de svære forhold, som var forbundet med hendes forældres skilsmisse. For uanset hvor godt forældre håndterer en skilsmisse, er det svært for børnene at opleve familiens brud, og alt det der følger i kølvandet …

Med håbet, om at mange flere børn i 2020 og det kommende årti kan få lov at føle sig så heldig som pigen her, ønsker jeg alle en glædelig jul og et godt nytår ❄❤❉✩