writing a blog, blogger influencer reading text on screen, social media

Karsten Bräuner

Blog

Dårligere stillet i ny overenskomst end under Lov nr. 409?

Spørgsmål til Bondo: Er det korrekt, at jeg med § 11a, stk. 1 bliver ringere stillet i den nye overenskomst (hvis den vedtages) end under Lov nr. 409?

Publiceret Senest opdateret

Karsten Bräuner

Tidligere folkeskolelærer og tillidsrepræsentant ved Klarup Skole, Aalborg Kommune. Aktiv debattør, især i forbindelse med indførelsen af elevplaner og folkeskolereformen. Linjefagsuddannet i historie, kristendomskundskab og tysk. Er tillige uddannet journalist.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

§ 11a. Ret til nedsat arbejdstid fra 60 år

Stk. 1 Lærere har – når de fylder 60 år – ret til nedsat arbejdstid med op til 175 timer årligt mod tilsvarende lønnedgang. Læreren optjener fortsat fuld pensionsret i forhold til hidtidig beskæftigelsesgrad.

Jeg formoder, at denne paragraf i forslaget til ny overenskomst erstatter det, Lov nr. 409 indførte i forbindelse med seniortid. Jeg er lige blevet 68 år og oppebærer i henhold til Lov nr. 409 en lønnet arbejdstidsreduktion på 175 timer om året (eneste rest fra regimet før 2013) i min resterende tid som folkeskolelærer - altså også i indeværende skoleår. Men hvis jeg tager et år mere - 2021/22 - bliver det ifølge § 11a, stk. 1 uden løn. Jeg vil med andre ord være ringere stillet under overenskomsten end under Lov nr. 409 på dette punkt.

Anders, sig at jeg tager fejl!

Powered by Labrador CMS