Karsten Bräuner

Blog

Støt borgerforslag FT-09476

Kommission til afdækning af SRSF-regeringens folkeskolereform, KL's lockout af folkeskolelærerne og vedtagelsen af Lov nr. 409

Publiceret Senest opdateret

Karsten Bräuner

Tidligere folkeskolelærer og tillidsrepræsentant ved Klarup Skole, Aalborg Kommune. Aktiv debattør, især i forbindelse med indførelsen af elevplaner og folkeskolereformen. Linjefagsuddannet i historie, kristendomskundskab og tysk. Er tillige uddannet journalist.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Efter en forrygende første uge har tilgangen af støtte til Borgerforslag FT-09476 fladet ud, hvilket var forventeligt. Med de 5548 støttetilkendegivelser, der var på tidspunktet for nedenstående skærmprint taget i dag, er projektet foran sin 'statistiske' tidsplan, idet det er 42 procent flere støtter, end projektet skal hente hjem, set i forhold til en lineær tilslutningskurve opgjort over 14 dage. Og der er 166 dage tilbage til at nå op på de nødvendige 50.000 støtter.

Det er jo ikke sådan, at man bare stiller et borgerforslag og så sætter sig til at vente passivt på, at støtten tikker ind. Jeg har selvfølgelig lagt en strategi, som mine medstillere kommer med indspark til, og flere lærere har tilbudt assistance, hvis der bliver behov for det. Men indtil videre lader vi julen passere og vender så stærkt tilbage primo januar.

Til den tid kommer hjemmesiden www.borgerforslag2013.dk også for alvor i sving; den ligger p.t. lidt brak af samme strategiske grunde, men kommer tilbage, stol på det!

Når det er sagt, tør jeg godt løfte lidt på låget og oplyse, at der vil blive skrevet om projektet i dagspressen i løbet af det næste par uger. Lad det være en opfordring til alle om at være med til at løfte projektet i mål ved at skrive debatindlæg om sagen til den lokale, regionale og landsdækkende presse.

Det er mit håb, at lærerne vil udbrede budskabet om projektet indbyrdes og til familie og venner, når de mødes i juleferien. Husk: Det her drejer sig ikke kun om lærere, men om alle offentligt ansatte; en dimension, vi tager hul på straks i det nye år.

Lad også opfordringen lyde til de nye kolleger, der ikke var lærere i 2013; de må godt få at vide, hvad der skete dengang.

Til sidst: Hvis lærere, sygeplejersker, soso'er og de mange andre offentligt ansatte mener noget seriøst med, at de er presset i løn og på jobbet, så er det NU, de skal yde en - beskeden - indsats for at få den danske model på dagsordenen: Det kræver kun et klik!