Karsten Bräuner

Blog

Hvor var du den 20. marts 2013?

Jeg var på Christiansborg Slotsplads sammen med ca. 35.000 andre lærere fra hele landet. Utilfredsheden var enorm. To dage senere måtte forligsmanden konstatere, at det ikke var muligt at opnå forlig. Den konflikt, som SRSF-regeringen og KL havde planlagt i mindste detalje, var en realitet. Begge parter benægter den dag i dag, at det var aftalt spil. Skal de slippe af sted med det? Skal det aldrig dokumenteres, hvor misbrugt den danske model blev dengang?

Publiceret Senest opdateret

Karsten Bräuner

Tidligere folkeskolelærer og tillidsrepræsentant ved Klarup Skole, Aalborg Kommune. Aktiv debattør, især i forbindelse med indførelsen af elevplaner og folkeskolereformen. Linjefagsuddannet i historie, kristendomskundskab og tysk. Er tillige uddannet journalist.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fra Wikipedia:

Konfliktens første tre uger forløb, uden at der var møder mellem parterne, som blot optrådte sammen ved interviews i medierne. Danmarks Lærerforening arrangerede en række demonstrationer, der allerede startede den 20. marts med arrangementer i en række større danske byer, bl.a. foran Christiansborg, hvor en række af dansk pop- og rockmusiks kendte navne optrådte for de demonstrerende. Aktionerne fortsatte under selve konflikten, blandt andet med en menneskekæde fra Roskilde til København den 9. april. KL søgte offentlighedens opbakning til foreningens synspunkter bl.a. gennem en stor annoncekampagne med hovedtemaet: »Lærerne vil ikke acceptere skoleledernes ret til at lede og fordele arbejdet.« 

Støt Borgerforslag FT-09476!

Følg med på www.borgerforslag2013.dk!