Thorkild Thejsen

Blog

Skriv dagbog om cornonatiden med din klasse nu

Hvordan var og er det at stå for nødundervisning hjemmefra og på skolen? Hvordan var og er det at være elev i hjemmeskole? Hvad gjorde og gør I? Hvad sker der med undervisningen og med jer? Det vil skoleforskere gerne have, at I skriver dagbog om nogle dage i maj.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I fremtiden vil vi tænke og tale om tiden før og efter corona!

Thorkild Thejsen

Thorkild Thejsen: journalist, lærer, exam.pæd., PD. Jeg arbejdede i 18 år i folkeskolen med lille f og i 26 år på Folkeskolen med stort F. Jeg har været konsulent for udviklingsarbejder ved skolevæsenet i Albertslund, timelærer på Lærerhøjskolen, redaktør for tidsskriftet Unge Pædagoger, chefredaktør på fagbladet Folkeskolen og studievært på dk4. Jeg har skrevet og bidraget til bøger om undervisning, pædagogik og skolehistorie. Nu arbejder jeg som journalist og fagbogsforfatter. Jeg holder en del foredrag, og som blogger insisterer jeg på, at vi skal danse med traditionerne, mens vi forsøger at finde takterne i nutiden. tthejsen@gmail.com.

Mens vi er midt i det, giver det derfor god mening at beskrive, hvad der sker netop nu, så vi husker det, når nu bliver til dengang!

Sammen med to skoleforskere, Nikolaj Elf fra Syddansk Universitet og Karen Borgnakke fra Københavns Universitet, forsøger jeg at få lærere, der har 6.-10.klasser, til at skrive dagbog sammen med deres elever. Eller videofilme eller fortælle på telefonen om handlinger og hændelser derhjemme og i skolen.

Læs her, hvad en af initiativtagerne, professor Nikolaj Elf, siger om projektet:  

https://www.folkeskolen.dk/1842291/coronadagboeger-efterlyses-nyt-projekt-stiller-skarpt-paa-kriser-og-saarbarhed 

Det er ikke en ekstraopgave oven i alt det andet. Hvis du vil være med, får du en “færdig pakke”, som du blot skal rette til, så den passer ind i dine planer for undervisningen.  

Meld dig nu på dagbog2020@gmail.com, så sender vi dig det, du har brug for.

Giv også gerne ideen videre til kolleger.