Blog

Billedkunstens dag på Holbergskolen fik knald på farverne

På Holbergskolen i København NV blev Billedkunstens dag fejret over tre dage. Alle skolens 600 elever fra 0. - 9.klasse arbejdede med mønstre og cirkler inspireret af både Hundertwasser, zentangels og mandala.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der blev malet på livet løs. Tre klasser ad gangen kom på skift ned i skolens festsal i to lektioner. Her var 18 malestationer gjort klar, med færdigblandede farver,  så fire elever kunne være fælles om at male en masonitplade. Forinden havde klassens lærer vist eleverne en PP og film, som billedkunstfagteamet havde produceret til inspiration. Valgholdselever fra billedkunst deltog på skift som assistenter. 177 malerier blev det til, som nu hænger ude foran på skolens hegn. Siden det hele kom op at hænge, har man hver dag kunne se eleverne gå forbi, for at finde lige præcis deres maleri. Det har været tre fantastiske dage. Uden opbarkningen fra ledelse, kolleger, skolens pedeller og ikke mindst et engageret fagteam i billedkunst. Vi glæder os allerede til næste år.  

Danmarks Billedkunstlærere

Danmarks Billedkunstlærere er en landsdækkende forening, som arbejder på frivillig basis. Foreningen består af en landsstyrelse og 9 regionale kredse med hver sin kredsbestyrelse. Foreningen har p.t. 1750 medlemmer, og foreningens formål er at fremme forståelsen for værdien af børns æstetiske og billedsproglige udtryk at fremme forståelsen for faget Billedkunsts betydning i og uden for folkeskolen at arbejde for, at faget indtager en væsentlig stilling i uddannelsessystemet at arbejde for, at faget udvikles at formidle fagets indhold til foreningens medlemmer og bredere kredse

Powered by Labrador CMS