Blog

Temadag om Billedkunst og Musik som valgfag og forsøgsprøvefag

UVMs læringskonsulenter i billedkunst og musik arrangerer temadag i Odense fredag d. 18.maj kl.10.30 til 14.00

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som forening vil Danmarks Billedkunstlærere gerne opfordre billedkunstlærere til at deltage i temadagen, uanset om man underviser i billedkunst som valgfag eller fra 1.-5.klasse. Der er brug for, at flere skoler udbyder billedkunst som valgfag, og at der er flere billedkunstlærere, som har lyst til at deltage i forsøgene med at gå til prøve i faget med deres valghold. Derfor er det relevant for alle billedkunstundervisere. Måske har du længe ønsket at tilbyde billedkunst som valgfag på din skole, men mangler lige det sidste skub. 

På temadagen vil du få inspiration til din undervisning i billedkunst som valgfag, indblik i prøven og hvordan prøven praktisk kan gribes an. 

Forsøgsprøverne i valgfagene billedkunst og musik kører i år og til næste år, så det er om at springe på nu. Ikke mindst set i lyset af den øget fokus, fra politisk side, på at få flere praktiske fag ind i udskolingen og Blachmanns efterlysning på mere kreavitet i skolen., så er billedkunst i høj grad et fag, der har noget at byde ind med både praktisk og kreativt. 

Danmarks Billedkunstlærere

Danmarks Billedkunstlærere er en landsdækkende forening, som arbejder på frivillig basis. Foreningen består af en landsstyrelse og 9 regionale kredse med hver sin kredsbestyrelse. Foreningen har p.t. 1750 medlemmer, og foreningens formål er at fremme forståelsen for værdien af børns æstetiske og billedsproglige udtryk at fremme forståelsen for faget Billedkunsts betydning i og uden for folkeskolen at arbejde for, at faget indtager en væsentlig stilling i uddannelsessystemet at arbejde for, at faget udvikles at formidle fagets indhold til foreningens medlemmer og bredere kredse

Danmarks Billedkunstlærere er med som deltager på temadagen og vi ser frem til at møde flere billedkunstlærere fra hele landet. 

Klik på linket nedenfor for at komme til tilmeldingen på UVMs hjemmeside

Tilmelding til temadagen