Blog
Danmarks Billedkunstlærere mødes med Merete Riisager
I forbindelse med KL´s udspil ”Godt på vej - mod uddannelse og job” skal elevernes UPV indeholde en vurdering af deres praksisfaglige evner på 8.klassetrin. Derfor er det helt naturligt, at de praktiske fag, og herunder billedkunst prioriteres i udskolingen.
I den forbindelse har vores forening Danmarks Billedkunstlærere i samarbejde med Læreruddannelsens billedkunstlærere og Gymnasiets lærere i billedkunst og design igangsat en møderække med undervisningsordførerne fra forligspartierne bag skolereformen, næstformand for skolelederforeningen Dorthe Andreas og undervisningsminister Merete Riisager med henblik på at give vores bud på billedkunstfagets nødvendige plads i udskolingen og i hele skoleforløbet. Vi ønsker ligeledes en ligestilling af de praktiskmusiske valgfag i udskoling, som alle bør være to årige valgfag, som afsluttes med en obligatorisk prøve. Vi har indtil nu afholdt møder med næstformanden for skolelederforening, undervisningsministeren Merete Riisager, Alex Ahrendtsen og Mattias Tesfaye. I januar fortsætter vi møderne med de øvrige ordførere.
Vi har kun mødt lydhørhed og interesse for vores oplæg. Ikke mindst har vores visualisering af de praktiskmusiske fags nedskæring af timetallet fra 1970 og frem til skolereformen 2014 talt sit tydelig sprog. Billedkunst udgør kun 3 % af det samlede timetal i et barns skoleliv fra 1. - 9.kl. Tankevækkende, når billeder og visualiseringer, er den kommunikationsform vi dagligt benytter os mest af.
Læs hele vores oplæg til politikerne i vedhæftet bilag og se cirkeldiagrammet med det historisk lave timetal til de praktiskmusiske fag.