Blog

Tillykke med Undervisningsprisen Knud Erik

Uddannelses- og Forskningsministeriets undervisningspris blev for første gang uddelt i denne uge. En af prismodtagerne er underviseren i billedkunst på læreruddannelsen Knud Erik Christensen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et kæmpe stort tillykke til Knud Erik Christensen med undervisningsprisen. I Danmarks Billedkunstlærere er vi super stolte over, at en af de første prismodtagere gives til en underviser i billedkunst på læreruddannelsen. Et fyrtårn, som har sat sig tydelige spor hos de studerende gennem mange år i billedkunst på læreruddannelsen - først i Skårup senere i Jelling og Odense. 

En underviser, som altid omtales med uforbeholden begejstring, når man møder billedkunstlærere, som har haft Knud Erik Christensen som underviser i billedkunst. 

For snart ti år siden var du initiativtager og forfatter sammen med andre gode billedkunstfolk til et nyt og banebrydende lærebogssystem "BILLEDKUNST i skolen". Et tiltrængt og brugbart lærebogssystem, som idag anvendes flittigt af både studerende og billedkunstlærere. Bogsystemet er du fortsat med til at udvikle og sidste skud på stammen kom i 2020 "Billedkunst - valgfag og prøve"

Danmarks Billedkunstlærere

Danmarks Billedkunstlærere er en landsdækkende forening, som arbejder på frivillig basis. Foreningen består af en landsstyrelse og 9 regionale kredse med hver sin kredsbestyrelse. Foreningen har p.t. 1750 medlemmer, og foreningens formål er at fremme forståelsen for værdien af børns æstetiske og billedsproglige udtryk at fremme forståelsen for faget Billedkunsts betydning i og uden for folkeskolen at arbejde for, at faget indtager en væsentlig stilling i uddannelsessystemet at arbejde for, at faget udvikles at formidle fagets indhold til foreningens medlemmer og bredere kredse

Du brænder for god og inspirerende billedkunstundervisning, og har deltaget i en bred palet af projekter, hvor faget billedkunst har kunne bidrage med dets særlige kvaliteter. 

I Danmarks Billedkunst lærere elsker vi dit engagement og bankende billedkunsthjerte, både som tidligere næstformand i foreningens Fynskreds og i mange andre sammenhænge, hvor vi nyder godt af din begejstring. 

Du er en fornøjelse at arbejde sammen med, ikke mindst i Undervisningsministeriets faggruppe i Billedkunst. 

Det er så fortjent og så sejt, at dit engagement og din billedkunstundervisning er nået helt ind til Uddannelses- og Forskningsministeriet. Du fortjener på alle måder at blive hædret og modtage prisen. 

Endnu en gang stort og hjerteligt tillykke med prisen.

Lykke Østrup Andersen

Landsformand i Danmarks Billedkunstlærere