Blog

Husk Billedkunstens dag 2017 i din årsplan

Vær med til at give billedkunstens dag endnu mere gennemslagskraft i 2017. Dagen fejres altid onsdag i uge 11. I 2017 er datoen den 15. marts 2017.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På Billedkunstens dag 15. marts 2017 zoomer vi atter ind på billedkunstfaget i skolen og på andre undervisnings- og kulturinstitutioner.

Siden 2007 har Billedkunstens dag været en event, som Danmarks Billedkunstlærere har arbejdet for skulle blive en landsdækkende begivenhed ude på skolerne. Vi er godt på vej. 

Lykke Andersen beskrev sidste år, i denne blog, baggrunden og visionerne for Billedkunstens dag. Det er glædeligt at se, at visionerne bærer frugt. Det ser ud til, at dagen kan blive en tilbagevende begivenhed rundt om i landet, når vi løfter i flok. I 2016 blev billedkunstens dag fejret af over 60 forskellige institutioner og aktørere, i mere end 40 byer landet over. Der var en mangfoldighed af aktiviteter, for anslået 8.000 børn og unge. Der blev trykt og runddelt 33.000 GoCards. (hvoraf 75% blev taget) og Inspirationskataloget blev udsendt på mail til 2.445 modtagere og blev downloadet 4.968 gange.

Danmarks Billedkunstlærere

Danmarks Billedkunstlærere er en landsdækkende forening, som arbejder på frivillig basis. Foreningen består af en landsstyrelse og 9 regionale kredse med hver sin kredsbestyrelse. Foreningen har p.t. 1750 medlemmer, og foreningens formål er at fremme forståelsen for værdien af børns æstetiske og billedsproglige udtryk at fremme forståelsen for faget Billedkunsts betydning i og uden for folkeskolen at arbejde for, at faget indtager en væsentlig stilling i uddannelsessystemet at arbejde for, at faget udvikles at formidle fagets indhold til foreningens medlemmer og bredere kredse

Mange tog opfordringen om at lægge billeder af deres aktiviteter på instagram med #billedkunstensdag og Facebooksiden Danmarks billedkunstlærere. 

Næste år satser vi på at få endnu flere med. Du kan finde inspiration på danmarksbilledkunstlaere.dk, på Facebook og i Inspirationskataloget, som du finder på hjemmesiden.

Danmarks billedkunstlærere