Blog

INSPIRATION TIL BILLEDKUNSTENS DAG

Hent INSPIRATIONSKATALOGET og A3-plakat gratis på www.danmarksbilledkunstlaerere.dk

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vær med til at fejre BILLEDKUNSTENS DAG. Vi har lavet et inspirationskatalog, som kan give dig nogle gode idéer til, hvad I kan lave hos jer.

Billedkunstens Dag er en tilbagevendende landsdækkende begivenhed, hvor vi sætter spot på billedkunsttil børn og unge og viser mangfoldigheden i billedkunstundervisningen.Derfor opfordrer vi til, at I laver billedkunstaktiviteter i det offentlige rum, hvor børn og unge – og deresfamilie, venner eller forbipasserende kan få nogle overraskende billedkunstoplevelser. I kan også holdeåbent billedværksted for elever og forældre.Kompetencecenter for børn, unge og billedkunst, Danmarks Billedkunstlærere og Vertikalt Samråd stårbag Billedkunstens Dag for børn og unge. Vores mål er at skabe opmærksomhed og synlighed om billedkunstområdet.Sådan bruger du katalogetInspirationskataloget giver nogle idéer til, hvad I kan lave på Billedkunstens Dag. Alle ideerne er tænktsom inspiration, som I selv kan bygge videre på. I kan skalere op og ned i forhold til elevgruppens alder ogstørrelse og tilpasse ideerne til, hvordan I arbejder hos jer.KonkurrenceSend en kort beskrivelse og nogle billeder af Billedkunstens Dag hos jer signe@bornkunstogbilleder.dk. Blandt de mange gode aktiviteter kårer vi en vinder. Det bliver en aktivitet, der har skabt meget opmærksomhed omkring billedkunst for børn og unge. Præmien er en billedkunstworkshop for hele holdet/klassen. For at være med i konkurrencen, skal du skrive til os senest den 15. april.

Danmarks Billedkunstlærere

Danmarks Billedkunstlærere er en landsdækkende forening, som arbejder på frivillig basis. Foreningen består af en landsstyrelse og 9 regionale kredse med hver sin kredsbestyrelse. Foreningen har p.t. 1750 medlemmer, og foreningens formål er at fremme forståelsen for værdien af børns æstetiske og billedsproglige udtryk at fremme forståelsen for faget Billedkunsts betydning i og uden for folkeskolen at arbejde for, at faget indtager en væsentlig stilling i uddannelsessystemet at arbejde for, at faget udvikles at formidle fagets indhold til foreningens medlemmer og bredere kredse