Blog

Danmarks Billedkunstlærere - nu på blog

Vi lægger ikke "hovedet på bloggen", men sætter spot på faget billedkunst i folkeskolen. Fagets faglighed, glæder og problemstillinger. Her henter du både inspiration og debat. Er du en af de heldige billedkunstlærere, der har timer i faget, så har du helt sikkert brug for at følge os på bloggen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En faglig forening                                                                   Danmarks Billedkunslærere er en faglig forening for billedkunstlærere i folkeskolen og for andre undervisere og interesserede i billedkunstfaget. Foreningens hensigt er at skaffe så gode vilkår som muligt for dig som underviser i billedkunst. Det gælder gode undervisningslokaler, timetal og efteruddannelse af billedkunstlærere. Vores vision er at billedkunst, er et obligatorisk fag i hele skoleforløbet.

Foreningen har 10 kredse, med bestyrelser der arbejder frivilligt og gør en stor indsats for at lave fagligt inspirerende og opkvalificerende kurser for vores medlemmer. Kurser som du som medlem  kan bruge i din undervisning, men også for din egen fornøjelse.

De lokale kredse arrangerer i gennemsnit fire kurser årligt. Det vil på landsplan sige, at du har mulighed for at tilmelde dig ca. 40 kurser vedrørende billedkunst.

Danmarks Billedkunstlærere

Danmarks Billedkunstlærere er en landsdækkende forening, som arbejder på frivillig basis. Foreningen består af en landsstyrelse og 9 regionale kredse med hver sin kredsbestyrelse. Foreningen har p.t. 1750 medlemmer, og foreningens formål er at fremme forståelsen for værdien af børns æstetiske og billedsproglige udtryk at fremme forståelsen for faget Billedkunsts betydning i og uden for folkeskolen at arbejde for, at faget indtager en væsentlig stilling i uddannelsessystemet at arbejde for, at faget udvikles at formidle fagets indhold til foreningens medlemmer og bredere kredse

Vores forening er med i Nordisk Samråd i billedkunst, hvor vi diskuterer billedkunstfagets vilkår og udvikling i de nordiske lande. Hvert år arrangerer Nordisk Samråd Nordisk Kursus i billedkunst placeret på skift i de nordiske lande. Vi samarbejder med gymnasielærerne og undervisere i billedkunst på læreruddannelsen i det vi kalder Vertikalgruppen. Vi er repræsenteret i Kompetencenret for børn, unge og billedkunst.

Billedpædagogisk Tidsskrift                                                           Fire gange om året udgiver vi vores blad Billedpædagogisk Tidsskrift. Her kan du hente faglig inspiration og holde dig orienteret om billedkunstfaget i folkeskolen og andre undervisningssteder. Tidsskriftet indeholder artikler om billedpædagogik, den nyeste forskning samt bringer eksempler på undervisningsforløb. Bladet er af høj kvalitet, og det er en stor glæde, at så mange velkvalificerede skribenter bidrager til at sikre denne kvalitet.

Vores skribenter på bloggen er medlemmer af Landsstyrelsen i Danmarks Billedkunstlærere og redaktionsmedlemmer fra vores blad. Alle undervisere i billedkunst.

Så ønsker du at være "på forkant" med udviklingen i faget, så meld dig ind i Danmarks Billedkunstlærere.   danmarksbilledkunstlaerere.dk  Du kan også finde os på facebook.

Lykke Andersen, Formand i Danmarks Billedkunstlærere