Praktikeren

Blog

Underholdende træning til færdighederne til afgangsprøven

Har du elever i udskolingen som mangler færdighedstræning, men ikke rigtigt kan overskue det? Så prøv pizzaspillet for 8. - 9. klasse

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Træning træning træning

Det er som regel hvad der skal til for at have en god faglig grundbase, med sine færdigheder i matematik. Men hvordan motiverer man sine elever, til at lave de samme øvelser igen og igen? Jeg har førhen haft succes med at spille pizzaspillet med mellemtrinselever, så jeg ville nu prøve at gøre det for udskolingen. 

En markant forskel

Jeg blev meget overrasket over hvor stor popularitet udskolingsudgaven af spillet fik. Det var meget overvældende. Som i kan se på billederne var alle mine elever med på ideen, og følte det var en mere afslappet tilgang til træningen. Dette kan fra deres side varmt anbefales.

Hvad indeholder det?

Praktikeren

Underviser i matematik, teknologisk forståelse idræt og spiludvikling. Specialiseret i læringsprocesser og motivation og brænder for udvikling af spilbaseret læring af gamification omkring indlæring. Stifter af læringssitet legdigklog.dk

Jeg har valgt at benytte mig af de seks største emner i udskolingen (efter min mening). TOR (tal og regning), STA (statistik), FX (funktioner), GEO (geometriske eksperimenter), PRO (problemregning), og til sidst BRØ (brøkregning). Dette er emnerne man kan trække i spillet.

I fremtiden

Fremover vil jeg klart bruge dette spil både som vikarmateriale, eller som yderligere faglig træning hvis RTS arbejdet (røv til sæde), bliver for meget for dem. 

Hvis i kunne tænke jer at få inspiration til spillet, eller prøve det af, kan i bare skrive til mig på Henriktho86@hotmail.com

Vi skrives ved ;)

Henrik Thomassen