Praktikeren

Blog

Jagten på den komplette motivation i undervisningen

Motivation er noget af det vigtigste at have med i den interessante undervisning. Her er mit bud på hvordan du kan motiverer alle slags elever.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Så er jeg tilbage igen efter en dejlig ferie. En ferie der gjorde at mine elever (mange af dem ihvertfald) havde nulstillet deres forståelse, af hvordan man gik i skole. Det gjorde at vi skulle arbejde meget i starten af skoleåret på, at få dem motiveret igen. Derfor kommer dette indlæg først nu, da mine teorier først skulle prøves af.

Hvordan kan man motivere alle eleverne?

Det er en stor udfordring af motivere alle eleverne, da der findes så uendeligt mange personligheder i de mange små sind. Derfor havde jeg brug for en større overblik. Overblikket skulle hjælpe mig som en manual (jeg har mange forskelllige klasser) så jeg hurtigt kunne blive mindet om hvilke fokusser, jeg skulle have i hver af klasserne. 

Hvordan hjalp det mig?

Det hjalp mig i den grad med af hjælpe både eleverne der ville passe ind, dem der ville fremhæve sig selv, dem der ville være sig selv, og dem der bare gerne ville være sociale. Samtidig kunne de som klasse også hurtigere finde vej tilbage, til den mere velfungerende klasse som jeg oplevede inden sommerferien.

Praktikeren

Underviser i matematik, teknologisk forståelse idræt og spiludvikling. Specialiseret i læringsprocesser og motivation og brænder for udvikling af spilbaseret læring af gamification omkring indlæring. Stifter af læringssitet legdigklog.dk

Jeg har samlet det i et lille dokument som er nemt og overskueligt. Man skal bare selv skrive sine elevers navne ind på den profil der passer på dem.

Hvis i skulle være interesserede skriver i bare til mig på Henriktho86@hotmail.com

Vi skrives ved