Praktikeren

Blog

Motiver dine elever til det gentagende træningsarbejde (2)

Kampen imod den manglende motivation til det kedelige træningsarbejde kan vindes med spillet RIGET

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Så er det lykkedes mig at færdiggøre det største spil til undervisningen som jeg har været en del af. Jeg har netop prøvet ideen af i teorien på tre forskellige alderstrin, og det virker til at vække en større nysgerrighed.

Hvordan får man eleverne motiveret?

Som jeg har skrevet i den foregående blog er spillet et strategi spil af en større kaliber. Når først eleverne forstår hvordan man tjener point til sit rige, så vil motivationen være stor for at opnå så mange point som muligt. På denne måde vil eleverne både få forståelsen af hvorfor de skal træne faglige opgaver, samt få flyttet tankerne væk fra "hvorfor skal jeg hele tiden lave de her opgaver!!!" Jeg ved ikke med jer, men de elever har jeg mange af :)

Hvordan bruges det i fagene?

Det gode ved spillet er at det er en spilfacade for det fagligt gentagelsesarbejde man tit skal igennem. Derfor kan det benyttes i alle fag. Det behøves ikke endda at være fagligt, men måske daglige sociale trivsels mål for klasser eller elever der evt. har det som fokus. Dette er bare hvad jeg har udtænkt det til indtil videre. Det kan bruges i alle retninger.

Praktikeren

Underviser i matematik, teknologisk forståelse idræt og spiludvikling. Specialiseret i læringsprocesser og motivation og brænder for udvikling af spilbaseret læring af gamification omkring indlæring. Stifter af læringssitet legdigklog.dk

Hvis i skulle have lyst til at prøve spillet af eller blive inspireret af det, kan i bare skrive til mig på Henriktho86@hotmail.com

Vi skrives..

Henrik