Praktikeren

Blog

VM Matematik - Vejen til bedre it, matematiske og tværfaglige kundskaber

Er du selv vild med fodbold? Eller har du elever der kan lide det? Eller vil lave noget it, matematisk eller tværfaglig træning der er aktuelt i foråret? Så er VM matematik noget for dig.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det aktuelle

Om ca. et halvt år, er VM i fodbold over os, og til det har jeg lavet et kompendium. I disse opgaver er der ting eleverne skal finde, som vil træne deres computer kundskaber, samt matematiske færdigheder. 

Hvordan starter man det op?

Det er faktisk forholdsvis nemt at starte op. Hver elev trækker et landsholdsnavn fra tabellen jeg har lavet. Det land de trækker er deltager til VM i Rusland i år, og bliver elevens primære fokus i opgaven. 

Hvad bliver der faktisk trænet?

Praktikeren

Underviser i matematik, teknologisk forståelse idræt og spiludvikling. Specialiseret i læringsprocesser og motivation og brænder for udvikling af spilbaseret læring af gamification omkring indlæring. Stifter af læringssitet legdigklog.dk

Hos eleverne bliver der trænet at skulle:

Navigerer på nettet via links

Kvalitativ undersøgelse af hjemmesider

Brøk udregning/decimal forståelse og Procenter

Udvidet forståelse af tabelfunktioner

Gennemsnitsudregninger

Meningsmålinger og udarbejdning af deres data

stikprøve undersøgelse

Geografiske placeringer

Sproglige historiske forklaringer

Præsentations fokus i form af planche eller lignende.

Formålet med øvelsen

Jeg vil klart anbefale folk at prøve det af, da man får skabt sig et individuelt projekt, som eleverne selv vil kunne sidde og arbejde med. Det giver en som underviser tid til at gå rundt og assistere hver elev, og en god mulighed for at lave en tværfaglig træning. 

Så for at konkludere, så er det et projekt jeg selv har fundet meget spændende. Eleverne er allerede spændte på at fortsætte arbejdet, og jeg er sikker på det kan give en god differentiering, samtidig med det bliver noget de husker. Jeg glæder mig til at se slutproduktet. 

Hvis i skulle have lyst til at prøve det af, eller få inspiration til hvad jeg har gjort kan i bare skrive på Henriktho86@hotmail.com

Vi skrives ved :)

mvh Henrik