Praktikeren

Blog

Faglig og træningsorienteret arbejde i indskolingen

Har du brug for et forløb til en ekstra idrætslektion, eller skabe lidt hype om et idrætstræningsforløb, så kan eleverne måske træne som astronauter.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvorfor lige astronauter?

Jeg havde på fornemmelsen at de farlige jobs her i verdenen fascinerede mine elever. Så da vi en dag havde spisepause snakkede vi om netop det. Så begyndte emnet at kredse sig om måne, stjerner og astronauter. Så jeg prøvede at finde inspiration inde på NASA’s hjemmeside, og ud af det kom der nogle spændende ideer.

Elementerne i forløbet

Til selve forløbet er der to tilgange. Den fysiske træning (som vi fokuserede på) og de uddannende aktiviteter. Den fysiske træning består af ti events med beskrivelser af øvelser og materialer der skal bruges. Udover det er der en mulighed for at lave uddannende aktiviteter, som at øge sin viden om knoglernes opbygning, eller vigtigheden af væskeindtag eller den varierede kost.

Selve forløbet

Praktikeren

Underviser i matematik, teknologisk forståelse idræt og spiludvikling. Specialiseret i læringsprocesser og motivation og brænder for udvikling af spilbaseret læring af gamification omkring indlæring. Stifter af læringssitet legdigklog.dk

Eleverne var glade for at prøve tingene, og jeg kunne mærke på dem at de ville hele tiden prøve mere. Nysgerrigheden for at træne og tænke som ”en astronaut” så i hvert fald ud til at virke. Til sidst i forløbet bliver eleverne tildelt et æres diplom for deres hårde arbejde.

Hvis i kunne tænke jer et lignende forløb kan i bare skrive til mig på Henriktho86@hotmail.com

Vi skrives ved

Henrik