Praktikeren

Blog

Hvordan motiveres eleverne til at være fysisk aktive? Man træner da som en superhelt.

Dette har været en god erfaring i, hvordan man får alle i en klasse op i et højere gear. Træningen for alle, og som er noget der er lige til at gå til.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Grundlaget

Jeg har i alt min tid som underviser tænkt på, hvordan jeg på bedst mulige måde kunne aktivere mine elever. Mange af mine elever er generelt for stillesiddende. Det kan være de generelt ikke laver det store i firkvarterende, eller de er de såkaldte gamere. Så min tanke var at jo mere effektiv jeg var, jo nemmere ville det være at udføre.

Hvad gør man?

I starten havde vi snakke om hvor vigtig kosten var for kroppen, og derefter hvordan kroppen var bygget op af muskler. Når idræt er et muligt eksamensfag, vurderede jeg det ikke skadede at gennemgå muskelgrupperne og ledtyperne løbende i vores forløb. Da vi havde superheltetræningen som overskrift, var den ”overnaturlige styrke” noget de kunne prøve at identificere sig med. Nu var de i min klasse forberedt på hvad der skulle ske.

Selve træningen

Praktikeren

Underviser i matematik, teknologisk forståelse idræt og spiludvikling. Specialiseret i læringsprocesser og motivation og brænder for udvikling af spilbaseret læring af gamification omkring indlæring. Stifter af læringssitet legdigklog.dk

Træningen var et træningsskema jeg havde designet til eleverne, som bestod af 11 forskellige poster. På hver post skulle man arbejde uafbrudt i 90 sekunder selvom man blev træt. Dette gentog jeg meget i forløbet. Når de skulle stoppe råbte jeg stop. Efter det ville de have 30 sekunder til at notere deres personlige resultat, og derefter nå hen til den næste post. Dette skulle fortsættes indtil alle havde været igennem alle poster. Træningen fortsatte vi og genoptog over tre idræts moduler.

Resultatet

Resultatet blev en meget målrettet klasse, der var meget fokuseret på deres egen udvikling inden for øvelserne. De kunne se på deres trænings sæt af de udviklede sig. Følelsen af at være sammen om noget hårdt, havde hos os en meget positiv virkning.

Det kan varmt anbefales at lave dette forløb om at blive stærkere som superhelte. Skriv endelig hvis du har behov for inspiration eller vil have hjælp til at lave det på Henriktho86@hotmail.com

Vi skrives

Henrik

Powered by Labrador CMS