Mette Friderichsen

Blog

Find vej med Tidsskriftet Specialpædagogik

Om det kommende nummer af Tidsskriftet Specialpædagogik, om fordybelse og formidling på mange måder

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mette Friderichsen

Mette Friderichsen er ansvarshavende redaktør af Tidsskriftet Specialpædagogik.

Om lidt skriver vi 2012 og det første nr. af Tidsskriftet Specialpædagogik udkommer i slutningen af januar. Med dette nummer får du i princippet 2 små temanumre, et om inklusion, og et om unge i det specialpædagogiske system.



Artiklerne favnes af den indledende artikel af Thomas Wiben Jensen om emotionel kommunikation. Emotioner forstås som et kropsligt fænomen, som kommer til udtryk ved fysiologiske ændringer i kroppen, mens følelser også inddrager den tænkning disse ændringer er et udtryk for. Mennesker hvis sprog er læderet eller mangelfuldt har glæde af at blive spejlet og anerkendt ved efterligning af deres kropslige kommunikation – lige som den verbale spejling er et middel til anerkendelse i det pædagogiske arbejde med børn og unge, som er i konfliktfyldte situationer. Inklusion er jo ideologisk og lovmæssigt funderet. Vi hører historien igen - men på en ny måde i artiklen om relation mellem lærer og elev, og i en anden artikel får vi indsigt i hvordan man på Asgårdsskolen helt konkret arbejder med inklusion af alle elever.

Her på ’specialpædagogik’ kan man følge med i, og selv deltage i debatten om specialpædagogik, og man kan dele viden og erfaringer med hinanden. Det er netop det, som Tidsskriftet Specialpædagogik i mange år har haft som formål. Det har vi stadig, sammen med formidling af forskningsdokumenteret viden. Vi udkommer også stadig med 6 numre om året fyldt med artikler om de helt specielle emner, som specialpædagogiske udøvere har brug for at orientere sig om.

Det tager lang tid at producere et tidsskrift. Fra vi modtager vores artikler til tidsskriftet dumper ned i postkasserne til læserne, kan der ofte gå op til 6.måneder. Slet ikke tidssvarende, og så dog. Vi holder fast i at det trykte medie, har holdbarhed og anvendelighed når der er brug for fordybelse, tilbagevenden, understregning og nydelse af tekst og billeder. Men informationer og viden forandrer sig hele tiden i komplekst samspil mellem formidlere og konsumenter. Vi vælger at trykke det, som langsomt kan bidrage til fordybelse og eftertanke og dermed være med til at befordre kvalitative handlinger, og så opfordrer jer, til selv at være med til at formidle og debattere både på ’specialpædagogik’ og i tidsskriftet Specialpædagogik. Jeres holdninger og viden vil komme både jer og de mennesker i arbejder med til gode.

At formidle noget, som vi gør det her i vores tidsskrift er ikke gratis. Vi lever ikke, hvis ikke vi bliver købt. Den bevidsthed har vi med os. Vi vil gerne nå ud til alle der har brug for vores formidling: småbørnsundervisere, børneundervisere, voksenundervisere og studerende. Derfor udstillede tidsskriftet i november 2011 på BogForum. Vi havde mange besøgende og fik rigtig mange gode samtaler med undervisere, forældre og et par forskere, som også fandt vej til os.

Med Tidsskriftet Specialpædagogik finder du mange veje. Find vej her på siden til Tidsskriftet Specialpædagogik. God fornøjelse