Mette Friderichsen

Blog

Lavpraksis og højteknologi

Om Informations og KommunikaionsTeknologi

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kære bloglæsere

Mette Friderichsen

Mette Friderichsen er ansvarshavende redaktør af Tidsskriftet Specialpædagogik.

Vi får mange spændende indlæg til Tidsskriftet Specialpædagogik, nogle af dem når ikke at finde plads i selve tidsskriftet, men her på bloggen er der plads.

Midt i disse tider med ny lovgivning og udmøntning af inklusion i praksis er det dejligt konkret og befriende at møde dette indhold om, hvordan man teknologisk og pædagogisk kan hjælpe mennesker med anderledes forudsætninger end de fleste.

Dette indlæg kom til min mailboks fra Signe Løntoft, kommunikationsmedarbejder på IKT Messe & Konference 2012. IKT står for Informations- og Kommunikationsteknologi:

”Der udvikles konstant nye hjælpemidler inden for IT og kommunikation, men mange tøver med at kaste sig over de nye muligheder på grund af manglende viden og efteruddannelse. På IKT Messe & Konference i september kan du blive opdateret og komme hjem med ny inspiration til netop dit område.

Uanset om du arbejder med ADHD, ordblindhed, Asperger og andre diagnoser inden for autismespektret eller mennesker med fysiologiske funktionsnedsættelser som syns- eller hørenedsættelser, kender du helt sikkert nogen, som kan have glæde af de nye løsninger inden for IKT-hjælpemidler.
For udviklingen går stærkt. Og det, der er et forbrugsgode for størstedelen af befolkningen, kan være en revolution for bestemte grupper af mennesker med funktionsnedsættelser. Det ser vi i øjeblikket, hvor der forskes og eksperimenteres på livet løs med brug af gadgets som iPads, smartphones, spillekonsoller, gps-teknologi mv. i specialpædagogikken. Mange har på tætteste hold oplevet, hvor stor forskel et bestemt hjælpemiddel kan gøre for en gruppe af borgere, og medarbejdere inden for specialpædagogikken har mere eller mindre frivilligt skullet finde deres indre nørd og gøre sig fortrolige med de teknologiske og digitale fremskridt.
“IKT Messe & Konference er en enestående begivenhed, fordi vi samler en stor del af de udviklingsprojekter, der er i gang rundt omkring i landet. Det giver en god faglig synergi, at man kan komme forbi og høre, hvad andre har gang i, selvom det ene projekt måske tager udgangspunkt i Asperger-børn og det andet i ordblinde teenagere. For det viser sig ofte, at udfordringerne inden for kommunikation, informationssortering eller læsning har nogle fællestræk. Derfor er det så inspirerende at opleve, hvad der foregår uden for éns egen hjemmebane,” fortæller Annemarie Enevoldsen, der er messekoordinator på IKT Messe & Konference 2012. Hun har de sidste mange måneder arbejdet på højtryk på at sammensætte et program af foredrag, seminarer og produktpræsentationer, der appellerer til en bred vifte af fagligheder.
“IKT Messe & Konference præsenterer selvfølgelig en masse produkter og teknologiske landvindinger, men det har været vigtigt for os, at der også var gode muligheder for dialog og vidensdeling omkring, hvordan vi bruger de nye muligheder. Der er så mange spændende projekter i gang ude i landet, som kan inspirere andre, der sidder med borgere med lignende problemstillinger.

Bliv opdateret på de nyeste IKT-hjælpemidler på IKT Messe & Konference 2012. Tilmelding og program på www.ikt-messe.dk”

Måske kommer nogle af jer til at deltage på messen, så skriv gerne om jeres oplevelser.