Mette Friderichsen

Blog

Nedslag i logopædien

og om det bedste og det værste ved at drive tidsskrift

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det bedste er, at hjælpe kloge tekster på vej

Mette Friderichsen

Mette Friderichsen er ansvarshavende redaktør af Tidsskriftet Specialpædagogik.

Det værste er, når ingen lægger mærke til det

Det bedste er, et knitrende nyt tidsskrift

Det værste er, når en forfatter bliver sur

Det bedste er, når Lotte fortæller, at vores tidsskrift er vildt godt

Det værste er, når indsigt og viden sidder fast i ordene

Det bedste er, når mit redaktionsarbejde gør mig glad

Det værste er, at opdage en korrekturfejl

Det bedste er, når vores redaktionsarbejde gør jer glade

Det bedste lige nu er, at min søde kloge redaktion har beslutte at lave et særnummer i anledning af, at jeg er blevet 60 år. Nu er nummeret udkommet, og det er et særnummer med overskriften: Nedslag i logopædien. I nummeret kan du bl.a. læse om det epokegørende arbejde for småbørn med høretab, hvor foreningen Decibel er krumtappen i et projekt, som tilbyder Auditiv Verbal Terapi. Det væsentligste i denne terapiform er forældreinddragelse og lydstimulering. Som tale-hørekonsulent arbejder jeg lige for tiden med en lille pige på snart 4 år, som siden hun fik konstateret sit høretab har deltaget i AVT-projektet. Hun er i så fin trivsel og udvikling, og har bl.a. en helt alderssvarende sprogforståelse. Det kan hendes forældre, jeg og alle andre takke AVT-projektet og en dygtig audiologopæd på Gentofte Sygehus for. I artiklen kan man læse om, hvilke børn, som kan deltage i AVT-projektet, baggrunden for projektet, og hvordan der arbejders med børnene og ikke mindst deres forældre.

De øvrige emner i særnummeret er: Høretab, stammen, sprogtilegnelse, ordblindhed og læsevanskeligheder. Alle artikler er skrevet af dygtige og dedikerede forfattere, som gerne har villet bidrage til særnummeret. Artiklen om hørenedsættelse, kommunikation og teknologisk udvikling er skrevet af tidligere hørekonsulent Birgitte Franck. Vi har forkortet artiklen i særnummeret, men den er vedhæftet her i sin fulde længde.

Redaktionen ønsker alle, som har været forbi her, en dejlig og afslappende sommer.