BLOG

Empty article - Subtitle

Nationalt netværk for tidligere sprogstart i engelsk, fransk, tysk og flersprogethedsdidaktik

Her på denne blog inviterer vi lærere, undervisere, forskere og andre med interesse i fremmedsprogsdidaktik til at blive del af det nationale netværk for tidligere sprogstart i engelsk (1. klasse), fransk/tysk (5. klasse) og flersprogethedsdidaktik.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vores projektet ”Tidligere sprogstart – ny begynderdidaktik med fokus på flersprogethed” (http://tidligeresprogstart.ku.dk) nærmer sig nu sin afsluttende fase. Vi glæder os meget i samarbejde med Danmarks Lærerforening til at afholde vores første temadag om begynderdidaktik i engelsk (1. klasse) og fransk/tysk (5. klasse) d. 30. april i Kgs. Lyngby.

Teamdagens formål er: 

  • At formidle ny viden om begynderdidaktik og flersprogethedsdidaktik.
  • At give deltagerne indblik i nyudviklede materialer til tidligere sprogstart i engelsk, fransk og tysk (årsplaner, undervisningsforløb, sprogportfolio og sprogpas), som er udformet med afsæt i den nyeste forskningsbaserede viden og er afprøvet i praksis.  
  • At inspirere til netværksdannelse og til at iværksætte konkrete tiltag ift. sprogundervisningen på skolerne.

Dagen i Kgs. Lyngby er den første af seks temadage – i alt deltager 300 lærere i engelsk, fransk, tysk og dansk som andetsprog på vores temadage i hele landet, og der står en del lærere på ventelisten.

På vores temadage inviterer vi lærerne til at blive del af det nationale netværk for tidligere sprogstart og flersprogethedsdidaktik. Netværket etableres på folkeskolen.dk i de faglige netværk for engelsk, fransk og tysk. Tovholdere for netværket er Petra Daryai-Hansen og Hanne Thomsen i samarbejde med de faglige konsulenter og lærere i projektet ”Tidligere sprogstart”.

Vi vil i den kommende tid dele vores viden og produkter her på de faglige netværk og inviterer alle, der arbejder med tidlig sprogstart i engelsk, fransk og tysk til at blive en del af det nationale netværk og dele deres erfaringer med os her på folkeskolen.dk!

Har du udviklet undervisningsmateriale til engelsk i 1. klasse eller fransk/tysk i 5. klasse, som du vil dele med andre? Er der undervisningsmateriale, du kan anbefale? Har du særlige erfaringer med flersprogethedsdidaktik, herunder dansk som andetsprog, i begynderdidaktikken?

Vi vil invitere jer til at dele jeres viden og erfaringer med begynderdidaktik med andre her på de faglige netværk. Kontakt os, hvis du gerne vil være blogger. Ellers er det meget nemt at skrive et kort indlæg. Du skal bare oprette en profil: https://www.folkeskolen.dk/user/create - og i kommentarfeltet til vores blogs vil du kunne linke til dit indlæg.

Vi vil derudover bruge anledningen til at invitere alle dem, der ikke havde mulighed for deltage på temadagene, til vores afslutningskonference i København – der er stadigvæk ledige pladser: http://engerom.ku.dk/english/calendar/2018/developing-early-foreign-language-learning/. Vi vedhæfter vores foreløbige program.

Vi glæder os til at høre om jeres erfaringer, kærlige hilsner

Petra og Hanne