BLOG

Empty article - Subtitle

Hvordan støtter vi de børn og unge, som har fået det værre under nedlukningen af Danmark?

Opskriften er på sin vis enkel – og går hånd i hånd med det gode og vigtige arbejde, der i forvejen foregår på skolerne omkring elever, som har det svært

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

  • Tal med eleven
  • Kontakt forældrene
  • Stå sammen om at lægge en plan for, hvordan eleven kan blive hjulpet tilbage i trivsel
  • Inddrag skolens socialrådgiver eller kommunens Familieafdeling, hvis eleven og familien har brug for yderligere hjælp
  • Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) bør inddrages, hvis der er behov for at tilgodese forhold omkring eleven i selve skolen

Socialrådgiverne rundt omkring i landets kommuner forventer en stigning i antallet af underretninger, men mange steder har der været forbavsende stille, efter de mindre klasser er begyndt i skole igen.

Hvis du som lærer er i tvivl om, hvorvidt Familieafdelingen bør inddrages, så henvend dig med din bekymring. Du kan til en start drøfte elevens situation anonymt, dvs. forklare at du har en dreng/pige i din klasse, som du af de og de årsager er bekymret for.

Jo hurtigere Familieafdelingen inddrages, jo nemmere bliver det at hjælpe eleven og familien.  

I flere af mine blogindlæg kan du få inspiration til, hvordan du konkret taler med eleven og forældrene, også hvis der er brug for at inddrage Familieafdelingen.

Powered by Labrador CMS