BLOG

Empty article - Subtitle

Virtuelle samtalegrupper i en corona-tid

Flere og flere elever er nu så påvirkede af nedlukningen, at et gruppeforløb måske kunne være på sin plads?

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Over hele linjen har vi erfaret, at flere og flere elever, som ellers er robuste og i trivsel, reagerer på vinterens nedlukning af Danmark. Undersøgelser har vist, at coronatiden ser ud til at påvirke mange og i alle aldersgrupper (Sundhedsstyrelsen, 2021).

Jeg ved, at skolerne i forvejen har god og skærpet opmærksomhed på elevernes trivsel, og AKT-lærere med flere har vist ekstra travlt for tiden (i hvert fald dem jeg samarbejder med 😊). Ud over indsatsen for at sikre bedst mulig trivsel for alle elever, er det helt fantastisk at opleve, hvordan I på skolerne også har individuelle samtaler med de børn og unge, som er særligt ramt af den specielle tid, vi lever i.

Kunne man samle nogle af de elever, som er særligt ramt at nedlukningen? I en virtuel samtalegruppe hvor de udvalgte elever kunne opnå de fordele, som en samtalegruppe netop giver.

Netop i en tid, hvor eleverne er ramt af ensomhed og isolation, kan formålet med gruppeforløb netop komme i spil: Når vi kan tale med andre om det, som er svært, føler vi os mindre ensomme og isolerede, fordi vi bliver opmærksomme på, at vi ikke er alene med vores tanker og oplevelser. Følelsen af at være i samme båd, føle sig intuitivt forstået, og almengørelsen af ens situation; er nogle af de største fordele ved samtalegrupper – frem for individuelle forløb.

Der er også udfordringer ved gruppeforløb, så hvis I mangler erfaring med facilitering af samtalegrupper, kan I måske inddrage en samarbejdspartner fra eksempelvis PPR, Sundhedsplejen eller Familieafdelingen.

Mit blogindlæg her bygger på mine spontane overvejelser, som jeg fik lyst til at dele …

Så her kommer også nogle links til konkrete anvisninger på, hvordan vi på forskellig vis kan støtte op om eleverne i en corona-tid: