BLOG

Empty article - Subtitle

New kid on the blog

Dette er mit første indlæg på min helt nye blog, ”Bob og hans skole”. Det er her jeg vil byde jer ind i mit lille rum af krøllede tanker og småprovokerende input til hverdagen. Men hvad skal der mon ske her på bloggen?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg vil gerne have din mening til hvad denne blog skal handle om, men først måske en lille indledning.

Hvis du ikke lige kender mig eller ikke kan huske mig, så kan jeg kort begynde med at fortælle, at jeg i 2009 begyndte på læreruddannelsen og kort derefter blev involveret i studenterpolitik. I 2013 blev jeg valgt som formand for Lærerstuderendes Landskreds. Det var dagen inden overenskomstforhandlingerne blev flyttet over i forligsinstitutionen og det helt store drama dengang begyndte. Det betød at min første dag på arbejde som formand bl.a. gik med at sidde 3 timer i Radio24Syv og kommentere på forligsforhandlingerne. Derfra gik det stærkt – alle medier ville dengang spille de gamle sure lærere (repræsenteret af Anders Bondo) ud mod fremtidens lærere, de nye kræfter – som jeg blev repræsentant for. Da OK13 og efterfølgende skolereformen– for politikerne – netop handlede om, at skabe fremtidens skole, så kom jeg meget i medierne og skulle fortælle hvad vi lærerstuderende mente om folkeskolen og alt muligt andet. Jeg havde en fantastisk bagland af aktive studerende og vores politik var gennembearbejdet, så det var faktisk ikke så svært at drible rundt i tv2news, deadline, debatten osv. Og uheldigt for medierne så var jeg sjældent særlig uenig med Anders og lærerne, for sjovt nok havde vi det samme udgangspunkt om, hvad der gør en god skole.

Nå, spol frem til i dag.

Nu har jeg arbejdet som lærer i nogle år og fået prøve den der ”virkelighed” af, som i vores praktikker altid blevet udtalt, som noget helt andet end det vi lærer på læreruddannelsen. Og ja, virkeligheden er logisk nok anderledes end teoribøgerne, men det betyder ikke, at vi ikke skal forholde os til viden, teorier og forskning. At man har været lærer i x antal år betyder ikke at man ikke kan blive bedre. Det jeg gerne vil med den her blog er, at skabe mere debat på folkeskolerne i det ganske land. Men nu står jeg ikke med et stort bagland og et politikpapir i hånden. Nu står jeg her, helt alene og er bare mig. Hvem vil mon høre på mig og hvad skal jeg sige noget om?

Med udgangspunkt i det jeg oplever, hører fra venner (som sjovt nok ofte er lærere) og selvfølgelig de store aktuelle politiske sager om skolen, så vil jeg prøve at skrive nogle indlæg, som forhåbentlig giver jer læsere lyst til at tage snakken videre på lærerværelset. Jo mere vi diskutere tingene, desto bedre lærere bliver vi. Men hold nu en god tone derude.

Og nu vil jeg så gerne have din hjælp. Har du ideer til konkrete ting i hverdagen som lærer (eller forældre, hvis du er en sådan en og har sneget dig herind), som jeg skal forholde mig til og skrive om? Jeg tager vildt gerne imod input og ideer... og lad os så komme i gang.