Hans Krab Koed

Blog

Aldrig i livet Muhammed-tegninger

Aldrig i livet obligatoriske Muhammed-tegninger i folkeskolens kristendomskundskabstimer

Publiceret Senest opdateret

Hans Krab Koed

Cand. Theol. et mag med dansk og religion som fag Jeg er censorformand for hele læreruddannelsen og censorformand for religionsvidenskab på universiteterne Jeg skriver om kristendomskundskab, religion, kirke, kultur og køn, sexualitet og selvfølgelig hele læreruddannelsen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det vil være en eklatant fejltagelse, at gøre Muhammedtegningerne obligatoriske i Folkekolen. Det er naturligt at arbejde med dem i den konkrete situation, som fx, når der sker noget aktuelt, der kan relateres til tegningerne. Men eleverne ville få et helt skævt og forkvaklet syn på islam, hvis tegningerne blev obligatoriske, som om de repræsenterede central kerneviden om islam. Husk på eleverne ved som oftest ikke noget fagligt om islam; de kender kun islam fra medierne og tegningerne ville kun bidrage til at forstærke et negativt billede af islam til skade for alle parter.Så både fagligt og mennskeligt socialt vil det være en katastrofe hvis tenningern kanoniseres.