Hans Krab Koed

Blog

Paven rundt på gulvet - og kønnet

LGTBI i kristendomskundskab: Bøn og psykiatri kan hjælpe homoseksuelle børn ifølge paven.

Publiceret Senest opdateret

Hans Krab Koed

Cand. Theol. et mag med dansk og religion som fag Jeg er censorformand for hele læreruddannelsen og censorformand for religionsvidenskab på universiteterne Jeg skriver om kristendomskundskab, religion, kirke, kultur og køn, sexualitet og selvfølgelig hele læreruddannelsen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Stakkels pave i stedet for at få styr på sine pædofile præster kommer paven med gode råd til normale mennesker, om hvad de skal gøre for deres børn, hvis børnene viser tegn på interesse for eget køn. Jo det er godt nok kønt. paven sender hele tiden modsatrettede signaler, snart er han socialt moderne og på de svages side for straks derefter at tøve og dække over problemer inden for egen organisation.

I stedet for at pege fingre af en gammel mand og afvise ham med, at han også er katolik, bør vi hellere se på, om vi faktisk også selv formidler stereotype kønsroller i religionsundervisningen. Bibelen og andre religiøse skrifter har ikke meget at byde ind med, når det kommer til nutidens sexuelle mangfoldighed.

Vi kunne hente stor inspiration i Berlin; der har de nemlig haft et initiativ i deres skoler siden 2010, som hedder https://www.queerformat.de/. Det er en aktionsplan for accept af sexul mangfoldighed i skolen. Der er både materialer til lærerne og muligheder for efteruddannelse.