Hans Krab Koed

Blog

Pride og kristendomskundskab

Priden i Kbh. er netop afsluttet. Gad vide hvor det har været et tema i religionsundervisningen?

Publiceret Senest opdateret

Hans Krab Koed

Cand. Theol. et mag med dansk og religion som fag Jeg er censorformand for hele læreruddannelsen og censorformand for religionsvidenskab på universiteterne Jeg skriver om kristendomskundskab, religion, kirke, kultur og køn, sexualitet og selvfølgelig hele læreruddannelsen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Religion og homosexualitet er et oplagt emne, da religion i høj grad bærer et stort ansvar for stigmatisering af homoer og LGTBI-personer.

Flere analyser i andre lande viser, at selvmordsraten er højere for unge homoer med religiøs baggrund.

I Danmark er problemet nok ikke så stort, da vi ikke er så påvirket af religion længere, med mindre man er ung og af anden etisk herkomst. Men hvem ved og forstå fx, at homosexualitet kan forenes med islam. Hvordan kan det begribes rent teologisk.

Det er jo også ret nyt, at homoer kan blive ægtepar i Danmark. Tidligere kunne man slet ikke forestille sig den situation. Noget af det samme gør sig gældende for andre religioner i dag. Der er det også utænkeligt. Det er det stadig også ifølge mange lærebøger. Men der findes faktisk homoer som anser sig selv for rettroende muslimer. De er få, og de har sammen med unge med anden etnisk baggrund en forening Sabaah, som støtter op om deres kamp for ligestillingen.

Kristendomskundskab kunne passende levere lidt normkritik vedr. kønsroller. Få hjælp til at tolke og læse koranen på en ny måde, ligesom vi i dag læser biblen i et andet lys, end da jeg var ung.