Hans Krab Koed

Blog

Kvindelig imam

Shirin Khankan progressiv i Frankrig, kontroversiel i Danmark Model for religiøs tolerance

Publiceret Senest opdateret

Hans Krab Koed

Cand. Theol. et mag med dansk og religion som fag Jeg er censorformand for hele læreruddannelsen og censorformand for religionsvidenskab på universiteterne Jeg skriver om kristendomskundskab, religion, kirke, kultur og køn, sexualitet og selvfølgelig hele læreruddannelsen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Shirin Khankan progressiv i Frankrig, kontroversiel i Danmark

Hvordan er det muligt at Frankrigs præsident Marcon inviterer en dansk kvinde, som både er religionshistorikere fra Københavns Universitet og imam i København til te i Paris, når slet ingen folkeskoler omtaler hende i deres religionsundervisning. Ja det ved jeg jo ikke helt sikkert, men det er min ret klare overbevisning at ikke ret mange religionslærere taler om forskellen mellem Sharia og Fiqh, som netop er grundlaget for at Islam kan rumme kvinder som imamer ligesom kristendommen i dag har kvindelige præster.

Shirin Khankan er er strålende eksempel, som vi i Danmark burde være stolte af istedet for at mistænkeliggøre og nedgøre i medierne.

Lad os lære af Marcon og Frankrig