Hans Krab Koed

Blog

Homoer og kristendomskundskab

Marie Krarup skriver i dag i Religion DK. følgende: "Sagen om vielse af homoseksuelle par er en anden sag, hvor det er gået helt galt. Mange præster har ikke fattet, at det at sige nej til at vie to af samme køn ikke er det samme som at være imod homoseksuelle. De er selvfølgelig Guds børn som alle andre. Men det betyder jo ikke nødvendigvis, at de kan skabe en familie.Her er der så mange præster, som har lavet sagen om til en sødsuppefortælling om, at alle kan blive viet, fordi Gud elsker dem. Og dermed skaber de et fjendebillede af os, der er imod, som om vi ikke mener, at Gud elsker de homoseksuelle."

Publiceret Senest opdateret

Hans Krab Koed

Cand. Theol. et mag med dansk og religion som fag Jeg er censorformand for hele læreruddannelsen og censorformand for religionsvidenskab på universiteterne Jeg skriver om kristendomskundskab, religion, kirke, kultur og køn, sexualitet og selvfølgelig hele læreruddannelsen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

https://www.religion.dk/marie-kraup?fbclid=IwAR3Vy98yPYcw2EoGEvd_fSFlm9rdu7NQVFLDPszRPP40fZ5GdW46dwVcrQM

Det er på høje tid, vi får gjort op med den gængse fundamentalistiske famileforestilling, mange mene bibelen repræsnterer.

Al den stund de fleste af os ikke er fundamentalister, burde det slet ikke være nødvendigt. Men det sidder åbnebart så dybt i vores DNA, at vi glemmer, at vi slet ikke i praksis overvejer, at der er et stort modsætningsforhold mellem vores eget liv, og så den måde vi tænker om biblen på.

Det er vigtigt, at vi som religionslærere selv tager initiativ til at stille os normkritisk over for den traditionelle biblske patriakalske familie.

En familietype som næmest slet ingen kvinder hylder i dagens Danmark; nok heller ikke Marie Karup. Men når det kommer til en afvisning af homofamilien, så er bibelen tilsyneladende praktisk at henvise til. Dette er gift for kristendommen, at der stadig er folk, der som Marie Krarup misbruger biblen til et korstog mod ligestilling og åbenhed mod al anden sexualitet end heteronormen