BLOG

Empty article - Subtitle

Samtalegrupper for delebørn

Ikke bare førstehåndshjælp til skilsmissebørn. Også en direkte øjenåbner til de voksne – SE her MED EGNE ØJNE:

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

HUSENE (åben linket)

Sammen med billeder af de fire huse, har forældrene fået en kort beskrivelse:

I skilsmissegruppen har vi haft fire store stykker papirer hængende i lokalet med hvert sin kategori: "Det svære", "Det lidt svære", "Det gode" og "Ønsker". Undervejs i forløbet har vi skrevet på papirerne ud fra det, som børnene har fortalt, og børnene har herudfra delt deres oplevelser og erfaringer med hinanden. Vi har aftalt med børnene, at vi godt må sende et dokument med fotos af de fire papirer, så I kan læse med og få en fornemmelse af børnenes forskellige bidrag samt oplevelse af at være i en skilsmissefamilie. Vi håber, I kan læse papirerne - vi har med vilje ikke renskrevet dem, da de i deres oprindelige form fremstår autentisk.  

Min kollega (AKT-konsulent og inklusionsvejleder) og jeg oplever, via forældrenes uopfordrede tilbagemeldinger, at flere forældre får helt nye perspektiver på deres børns situation. Lige så vigtigt er det, at de voksne bliver opmærksomme på, hvad der faktisk er godt for børnene – hvor selv små detaljer viser sig at have afgørende betydning for børnenes trivsel.

I mit næste blogindlæg skriver jeg om formålet med skilsmissesamtalegrupper – og en smule om oprettelsen af grupper på skoler …