Jans frikvarter

Blog

En ny cykel

Lærernes arbejdstidsaftale blev stemt hjem. 2/3 af de som stemte, valgte at stemme ja. 1/3 stemte nej. Ca 80% af de stemmeberettigede stemte. Ja sigerne vandt. Men vi tabte vist alle sammen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

”Jan må jeg fortælle dig noget!?” spørger den 7 årige med stor glæde i stemmen. ”ja da!” svarer jeg tilbage. Jeg kan høre, hvor meget han brænder for at fortælle mig det. ”Jeg har lige fået en ny cykel i går. Den har de flotteste farver. Den har 3. gear. Og jeg glæder mig bare til at komme hjem til den!” Alt det, siger han med det største smil.

”Nu skal jeg så bare lige lære at cykle først!” slutter han sin fortælling og går hjem på weekend.

Nu står vi lidt i samme situation som min kære elev, som skal lære at cykle. Det bliver spændende at følge. Jeg arbejder i en kommune, hvor der ingen lokalaftaler er. Jeg håber, at der kommer gang i et samarbejde med min kreds nu. Men som så mange andre steder, mærker vi coronaens indtag. Og alt andet lige, så koster det på bundlinjen. På trods af coronaens udgifter, så havde vi allerede mærket besparelserne ude i folkeskolerne. Mit håb ligger nu i, at Anders Bondos positive syn på det mulige samarbejde qua arbejdstidsaftalen. Men, måske skal vi også lære at cykle først. Indtrykket fra Michael Ziegler synes dog at være et stort bump på vejen.

Jans frikvarter

Lærer og meningsdanner. Arbejder i indskolingen, hvor matematik og idræt fylder rigtig meget. Idræt er hjertefaget. Men matematikundervisningen ligger også under huden og kribler. Jeg elsker at prøve at forstå elevernes udfordringer med matematikken og samtidig gøre faget så forståelig og konkret som muligt for det enkelte barn. For mig er idræt bare en magisk verden. Som jeg er nødt til at dele med børnene. Jeg er indskolingslærer pga. børnenes umiddelbarhed og ligefremhed. Ingen er mere begejstrede og fantastiske til at udfylde livsglæde end indskolingsbørn. Mit yndlingsmotto er: ”Længe leve barndommen”. Og netop i undervisningen præsenterer børnene barndommen for mig, når jeg mindst venter det. Og via denne blog håber jeg at kunne dele nogle af disse oplevelser. Jans frikvarter handler hovedsageligt om børn. Men i og med, at bloggen hedder Jans frikvarter, så kan der komme et enkelt pip om andre ting, hvis NEJ-hatten falder for tungt ned over øjnene. For på vores skole bruger vi også frikvarterne på at læsse af på kollegaerne, hvis der er behov for det.

”Michael Ziegler selv blev spurgt en time efter resultatet forelå: Hvad skal der ske i din egen kommune, Høje-Taastrup; regner du med, at I nu vil indgå en lokal aftale?

Han svarede: "Denne aftale skal kunne stå selv. Det har Anders Bondo jo også sagt."

God weekend.