Jans frikvarter

Blog

Elefanten i glasburet

Men det er nødvendigt, at vi, at jeg, at regeringen tør indrømme, at det, der foregik i 2013, ikke var et kønt forløb. Og at det er vores ansvar at nå et sted hen, hvor vi i fællesskab med hinanden kan viske tavlen ren.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var rart med en indrømmelse!!! Nogle af fagforeningsfolkene klappede og sagde, at det lignede en officiel undskyldning, som krævede handling. Ordene som skabte glæden var fra Pernille Rosenkrantz-Theil.

Jeg er ked af at sige det, men det var ingen undskyldning. Lige her, er jeg så meget uenig med dem, som dristede sig til at sige andet.  

Jeg er dog nysgerrig på at vide, hvad undervisningsministeren helt præcist mener, når hun udtaler sig om, at forløbet i 2013 ikke har været et kønt forløb.

Jans frikvarter

Lærer og meningsdanner. Arbejder i indskolingen, hvor matematik og idræt fylder rigtig meget. Idræt er hjertefaget. Men matematikundervisningen ligger også under huden og kribler. Jeg elsker at prøve at forstå elevernes udfordringer med matematikken og samtidig gøre faget så forståelig og konkret som muligt for det enkelte barn. For mig er idræt bare en magisk verden. Som jeg er nødt til at dele med børnene. Jeg er indskolingslærer pga. børnenes umiddelbarhed og ligefremhed. Ingen er mere begejstrede og fantastiske til at udfylde livsglæde end indskolingsbørn. Mit yndlingsmotto er: ”Længe leve barndommen”. Og netop i undervisningen præsenterer børnene barndommen for mig, når jeg mindst venter det. Og via denne blog håber jeg at kunne dele nogle af disse oplevelser. Jans frikvarter handler hovedsageligt om børn. Men i og med, at bloggen hedder Jans frikvarter, så kan der komme et enkelt pip om andre ting, hvis NEJ-hatten falder for tungt ned over øjnene. For på vores skole bruger vi også frikvarterne på at læsse af på kollegaerne, hvis der er behov for det.

Var det Anders Bondo og Michael Zieglers ageren foran fjernsynet? Eller var det den måde politikerne blandede sig i en faglig kamp? Eller var det den måde, som politikerne brugte KL til at organisere en politisk drøm om folkeskolen? - som så efterfølgende blev financieret af lærerne.   

Jeg spørger, for jeg ved ikke ved, hvad der menes med "Ikke kønt". Det kan være mange ting. Og i mine øjne er det lige det, som er elefanten i glasburet.

Taler vi om det samme? Eller taler vi forbi hinanden? Hvis vi skal få en samhørighed, så er Socialdemokratiet også nødt til at melde rent flag og fortælle, hvad præcist der ikke var kønt..........  

Indtil da, vil jeg konstatere, at det stadig kun er ord. Samtidig forholder jeg mig retten til at være skeptisk indtil anden handling er vist.