Jans frikvarter

Blog

Når coronaen rammer skolen

Politikerne ved ikke, hvad der sker ude i folkeskolen. Det giver nogle panikagtige og hovedløse beslutninger i skoleregi.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Praksisblind

Der er milevidt forskel på den reelle skoleverden og den som politikerne ser. Det er lige før, at det er pinligt.  

Politikerønske

Jans frikvarter

Lærer og meningsdanner. Arbejder i indskolingen, hvor matematik og idræt fylder rigtig meget. Idræt er hjertefaget. Men matematikundervisningen ligger også under huden og kribler. Jeg elsker at prøve at forstå elevernes udfordringer med matematikken og samtidig gøre faget så forståelig og konkret som muligt for det enkelte barn. For mig er idræt bare en magisk verden. Som jeg er nødt til at dele med børnene. Jeg er indskolingslærer pga. børnenes umiddelbarhed og ligefremhed. Ingen er mere begejstrede og fantastiske til at udfylde livsglæde end indskolingsbørn. Mit yndlingsmotto er: ”Længe leve barndommen”. Og netop i undervisningen præsenterer børnene barndommen for mig, når jeg mindst venter det. Og via denne blog håber jeg at kunne dele nogle af disse oplevelser. Jans frikvarter handler hovedsageligt om børn. Men i og med, at bloggen hedder Jans frikvarter, så kan der komme et enkelt pip om andre ting, hvis NEJ-hatten falder for tungt ned over øjnene. For på vores skole bruger vi også frikvarterne på at læsse af på kollegaerne, hvis der er behov for det.

5. - 8. klasse er frigivet til mere undervisning i skolen. 1 skoledag om ugen frem til påske. Udenfor. Det står ikke helt klart, hvilket aspekt der skal undervises ud fra. Fagligt, socialt eller både og? Jeg ved det ikke!! Samtidig står en undervisningsminister med armene over kors og tripper hidsigt med den ene fod, mens hun stædigt holder fast i de nationale test. Fra undervisningsministeret sendes der gaver ud i form af penge til trivsel, sovset ind i en tekst, så det reelt handler om at styrke fagligheden. Politikerne sender ingen anvisninger. Kun stiltigende modsatrettede signaler. Giver det anledning til andet end forvirring. Det synes jeg ikke. Hverken som lærer eller forældre. Som forældre til en dreng i 8. klasse, ser jeg, hvordan eleverne rammes.   

Forældrebesked på Aula

Så blev politikerne på Christiansborg enige om, at I fra næste uge også må møde i skole, dog kun én gang om ugen, og I skal helst være udendørs.  

Resten af ugen skal I have fjernundervisning i det omfang, det kan lade sig gøre.

Nogle af lærerne har nemlig flere forskellige klasser, og derfor kan det være nødvendigt for os at aflyse noget af jeres fjernundervisning, da lærerne jo kun kan være ét sted ad gangen. Det beklager vi naturligvis, men sådan er de betingelser, hvorpå vi har skole lige nu.  

Den politiske coronavariant

Corona virussen har åbenbart fået en ny variant. "Politikervarianten". Den har ramt folkeskolen. Det lader til, at politikerne både vil blæse og have mel i munden. I hvert fald er der givet en luns til "blå blok" og et "holdkæft bolsje" til pressen uden at der tænkes over, hvordan det påvirker elevernes hverdag.   

Konsekvens

De eneste, som det går ud over, det er eleverne. Dårligere undervisning i folkeskolen, færre timer foran skærmen derhjemme og en stærk anbefaling om en coronatest en gang om ugen.  Lærerne kan i mellemtiden løbe spidsrod og være endnu midre forberedt. Heldigvis ser denne coronavariant ud til kun at vare i 2 uger! Måske ville det hjælpe, hvis politikerne meldte klart ud! Hvad er meningen med udeskolen?

Tak for kaffe!