Matematikkonsulenternes blog

Blog

7. Nordiske GeoGebra Konference

I weekenden blev der afholdt den længe ventede 7. konference i det nordiske GeoGebra Netværk, NGGN. I år fandt den sted i Trondhjem i Norge. I får highlights fra konferencen i dette blogindlæg.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi var en lille skare, som repræsenterede Danmark i år. Vi havde vores to vindere af billetterne med -  Louise Givskov Poulsen og Karen Mikkelsen. Derudover deltog Lejf Vejbæk og Dorthe Læssøe Ivarsen fra Læreruddannelsen i UCSJ. Som bidragsydere med oplæg og workshops deltog Nanna Filt Christensen, Martin Thun Klausen og Bo Kristensen og jeg selv.

#Fil 1

Konferencen bød på inspiration til undervisningen, input fra forskningens verden og nyt fra GeoGebra Insituttets hovedsæde i Linz, da Markus Hohenwarter (opfinderen af GeoGebra) også deltog i konferencen.

GeoGebra-bloggen

Pædagogiske konsulenter ved Center for Undervisningsmidler UCL. Medlemmer af Det Danske GeoGebra Institut.

Bloggen fokuserer på inspiration til brug af GeoGebra i matematikundervisningen, men også på potentialer og faldgruber ved it-inddragelse i matematikfaget.

#Fil 5

Her kan I se Karen Mikkelsen give et kort bud på, hvad hun tager med sig.

https://youtu.be/0bk9PklFgMI

Vi havde en del danske indlæg på programmet.

Martin fortalte om det danske GeoGebra MesterSKAB, som der var stor interesse for blandt de øvrige deltagerlande.

#Fil 3

Nanna holdt en fantastisk præsentation, hvor hun viste, hvordan hun havde inddraget GeoGebra, bevægelse, animationer og Just Dance i matematikundervisningen, Moving in Sync with GeoGebra.

#Fil 2

Derudover havde Bo workshops om at bruge GeoGebra bøger i undervisningen og om at lave animationer.

#Fil 4

Jeg vil kort fremhæve et par nyheder på vej i GeoGebra, som I kan glæde jer til. 

GeoGebra-groups

Det er nu muligt at arbejde i grupper i undervisningen. Man kan oprette en gruppe, som eleverne kan blive medlemmer af. Her kan eleverne gemme deres arbejde automatisk, når de arbejder med de online GeoGebra filer. Læreren kan se elevernes arbejde og give feedback. Man kan også oprette GeoGebra-opgaver, som eleverne skal besvare. Alt gemmes og opdateres automatisk, men kræver, at eleverne er oprettet med hver deres GeoGebra-konto. Dette er dog gratis. På den måde, har GeoGebra altså muligheder, der kan bruges i LMS-sammenhænge.

GeoGebra 6

I løbet af efteråret vil GeoGebra blive opdateret til GeoGebra 6. Det vi vil se her, at at den downloadede klient fra her af vil ligne web-udgaven blot i en downloadbar udgave, som kan arbejde offline. Det er planen på sigt, at der ikke længere skal lagres GeoGebra filer på computeren, men at der i stedet kommunikeres via filer i skyen. Versionerne vil ligne hinanden mere med det nye GeoGebra 6. Funktionaliteterne er fortsat de samme, men brugerfladen vil skifte en lille smule udseende. Jeg vil vurdere, at det i det lange løb er en fordel, især i vores BYOD situation i mange skoler, fordi alle har samme brugerflade, uanset hvilken device de sidder på. Den 'gamle' desktop version vil fortsat være tilgængelig et stykke tid endnu.

GeoGebra apps

Der kommer flere små GeoGebra apps. Fx er pt. kommet en graf lommeregner, GeoGebra Graphing Calculator som kører smidigt uden at skulle trække hele programmet. Udviklingen af mobil apps følger en tendens inden for området, der går ud på at undbundle, større pakker til mindre bidder, som telefonen bedre kan trække uden at blive overbelastet.

Det er min oplevelse, at alle tager hjem med nye input til spændende måder at bruge GeoGebra på og med god energi over at have netværket og diskuteret god matematikundervisning med nordiske og baltiske kolleger fra matematikundervisningens verden.

Vi tager som danskere måske lidt ekstra stolte hjem, fordi vi ligger nr. 1 i klassen i brugen af GeoGebra blandt de nordiske og baltiske lande, når vi regner på antal downloads pr. indbygger.

Vi forsøger at dele nogle af de gode input med jer på GeoGebra Hangouts i løbet af efteråret.