Matematikkonsulenternes blog

Blog

Den 7. nordiske GeoGebrakonference i Norge

Fra den 23. til den 25. september afholdes den sidste nordiske GeoGebrakonference i denne omgang. Det Danske GeoGebra Institut udlodder en tur til konferencen med ”alt” betalt. Mød opfinderen af GeoGeobra, Markus Hohenwarter, og få idéer til hvordan man kan inddrage GeoGebra i undervisningen på nye måder.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Siden 2010 har det Nordiske GeoGebra Netværk hvert år afholdt en konference i et af de nordiske lande, og i år er turen kommet til Matematikksenteret i Trondheim i Norge. Konferencen er et mødested for folk, der brænder for matematikprogrammet GeoGebra, og den giver undervisere fra forskellige lande en mulighed for at inspirere hinanden med god undervisningspraksis med (og uden) inddragelse af GeoGebra. Udover at blive klogere på GeoGebra, er det altid interessant at opleve de forskellige landes tilgang til, og syn på undervisning og diskutere forskelle og ligheder landene imellem.

Hvert år drager vi en gruppe danskere fra forskellige dele af uddannelsessystemet afsted til konferencen, og i år er ingen undtagelse. Fire af os har i år oplæg eller workshops på konferencen, hvor vi fortæller om, hvordan vi bruger GeoGebra i Danmark.

Key topic groups

GeoGebra-bloggen

Pædagogiske konsulenter ved Center for Undervisningsmidler UCL. Medlemmer af Det Danske GeoGebra Institut.

Bloggen fokuserer på inspiration til brug af GeoGebra i matematikundervisningen, men også på potentialer og faldgruber ved it-inddragelse i matematikfaget.

Siden 2013 har konferencerne desuden markeret startskuddet til en key topic group, der i løbet af det kommende år skal afprøve konkrete tiltag i forhold til forskellige temaer og efterfølgende konkludere på tiltagene og fremlægge det for interesserede. Det foregående år har handlet om temaet ”Teacher’s knowledge and classroom management in a technological environment”, og gruppens resultater fremlægges på årets konference. Samtidig sættes næste key topic group i gang med temaet ”Assessment of mathematical competencies in a technological situation”.

Kom gratis med til konferencen i Trondheim

De 7 konferencer har været støttet af Nordplusmidler, og det har i år vist sig, at der er råd til at sende én deltager fra hvert land med på konferencen med indgang, rejse, kost og logi betalt af det Nordiske GeoGebra Netværk. Det ”eneste” man selv skal betale med, er tiden til konferencen.

Er du interesseret i at komme gratis med eller vil du blot høre mere om konferencen, så skriv til mig på btkr@ucl.dk. På fredag vælger vi en tilfældig blandt de interesserede.

Konferencens officielle hjemmesiden kan findes her: http://nordic.geogebra.no/conferences/norway-2016