Matematikkonsulenternes blog

Blog

GeoGebraMesterSKAB 2017

Lige efter sommerferien skydes årets GeoGebraMesterSKAB i gang igen. I år er konkurrencen udvidet til alle grundskolens afdelinger, og igen i år vil der være fokus på det kreative og skabende.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Inden længe er sommerferien over os, og lige efter ferien skydes dette års GeoGebraMesterSKAB i gang. Ligesom sidste år er der fokus på det skabende og det kreative, og igen i år skal klasserne lave produkter, der vil blive bedømt af forskellige fagfolk i regionerne. 

Vi har i år udvidet konkurrencen til alle afdelinger af grundskolen, men har valgt at give forskellige udfordringer til de forskellige afdelinger.

Deadline for aflevering er skolernes motionsdag fredag op til efterårsferien.

GeoGebra-bloggen

Pædagogiske konsulenter ved Center for Undervisningsmidler UCL. Medlemmer af Det Danske GeoGebra Institut.

Bloggen fokuserer på inspiration til brug af GeoGebra i matematikundervisningen, men også på potentialer og faldgruber ved it-inddragelse i matematikfaget.

Vi har i år valgt at sætte en max klassestørrelse på 28 elever.

Vi offentliggør de endelige kriterier for konkurrencen og åbner for tilmelding den fredag, hvor eleverne går på sommerferie, men herunder kan du læse lidt om, hvilke funktionaliteter i programmet, der vil blive stillet krav om at inddrage.

  • Indskoling: Konstruktion og matematiske flytninger  
  • Mellemtrin: Animationer  
  • Udskoling: Skydere og knapper  

Vi håber, at rigtig mange af jer har lyst til at lege med.

Hvis du har lyst til at læse lidt om sidste års konkurrence og kigge i inspirationsmaterialet til eleverne, kan du finde det HER.

Matematiklærerforeningens tidsskrift kan du desuden læse om en klasses arbejde med konkurrencen sidste år.