Matematikkonsulenternes blog

Blog

GeoGebraMesterSKAB 2018 - skal din klasse være med?

I år handler GeoGebraMesterSKAB om mønstre, og inspirationsmaterialet ligger nu klar på nettet.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fra skolestart og frem til motionsdagen før efterårsferien afholder vi det tredje GeoGebraMesterSKAB for grundskoler. Der er som altid fokus på at være kreativ og skabe med matematikken, og i år er det med særligt fokus på mønstre og flytninger. I indskolingen er det eneste krav, at eleverne skal skabe et mønster. På mellemtrinnet skal det være et rosettemønster og i udskolingen er temaet mønstre med fraktaler. 

Ligesom de foregående år har vi lavet et inspirationsmateriale, der viser forskellige eksempler på mønstre målrettet de tre trin. Til hvert mønster er der tutorials, der viser, hvordan man konstruerer mønsteret, og det er meningen, at inspirationen fra materialet skal være udgangspunkt for eleverne til at finde på deres egne mønstre.  I forhold til det faglige arbejde med mønstre, kan materialet ikke stå alene, og det skal derfor sættes i en didaktisk ramme af læreren.

Vi håber, at mange af jer har lyst til at bruge materialet og lave kreativ matematik med jeres elever. Hvis I skulle få lyst til at deltage, glæder vi os til at se jeres produkter.  Hvis du vil læse mere om GeoGebraMesterSKAB og det tilhørende materiale, kan det findes på geogebramesterskab.dk.

GeoGebra-bloggen

Pædagogiske konsulenter ved Center for Undervisningsmidler UCL. Medlemmer af Det Danske GeoGebra Institut.

Bloggen fokuserer på inspiration til brug af GeoGebra i matematikundervisningen, men også på potentialer og faldgruber ved it-inddragelse i matematikfaget.