Blog

Gør hver skoledag til en motionsdag

Fredag den 12. oktober fejrer Skolernes Motionsdag 30 års jubilæum. Gennem de tre årtier, der er gået, er Skolernes Motionsdag blevet en fast tradition på de fleste danske skoler. Heldigvis – for her bliver vi mindet om, hvor sjovt det er at bevæge sig sammen. Derfor lyder opfordringen her fra: Husk at gøre det hele året rundt!

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Gennem 30 år har elever på skoler landet over løbet og svedt, grinet og grædt og fået masser af oplevelser med bevægelse sammen med deres klassekammerater fredag inden efterårsferien. Oplevelser der slår positivt ud på trivselsbarometeret og giver grobund for et godt fællesskab - for det er det, som Skolernes Motionsdag handler om. Det er en anderledes skoledag med fokus på, hvordan man gennem positive oplevelser med bevægelse kan styrke trivslen i skolen. Forskning viser nemlig, at idræt og bevægelse er en af de mest betydningsfulde faktorer i forhold til at skabe selvværd hos eleverne og give dem en god skolelivskvalitet.

Læring og bevægelse - to sider af samme sag
Men mere bevægelse er ikke blot en trivsels-fremmer og et værktøj til at udvikle elevernes sociale og personlige kompetencer. Fysisk aktivitet er i høj grad en vigtig spiller på banen, når det gælder om at øge elevernes indlæring og øge det faglige niveau i folkeskolen. Det slog førende forskere fast på en konsensuskonference sidste år. Derfor er en dag som Skolernes Motionsdag også en god anledning for skolerne til at se på, hvordan man i bogstaveligste kan få mere gang i hele skoledagen - ikke bare på nogle få udvalgte dage, men året rundt. Heldigvis har vi en undervisningsminister, der bakker op om den mission - senest med projektet Læring i bevægelse.

3x10 med Skolernes Motionsdag
Når Dansk Skoleidræt i samarbejde med TrygFonden den 12. oktober fejrer det store 30 års jubilæum bliver det med spot på de tre årtier med Skolernes Motionsdag. Med årets inspirationsmateriale opfordres alle skoler til at gøre dagen til et brag af en fest og lade sig inspirere af tidstypiske idrætsaktiviteter fra 80’erne, 90’erne og 00’erne. Men husk nu, at Skolernes Motionsdag blot er en hyldest af det, der bør være en fast bestanddel af alle skoledage; nemlig leg og bevægelse.

Dansk Skoleidræt

Dansk Skoleidræts overordnede mål er at fremme alle elevers læring og trivsel gennem idræt og bevægelse i en varieret skoledag. I samarbejde med landets skoler giver vi eleverne mulighed for at opleve glæde ved idræt og fysisk udfoldelse. Det gør vi konkret ved at tilbyde aktiviteter i skolens forskellige arenaer, fx i undervisningen, i frikvartererne og efter skole.

Rigtig god Skolernes Motionsdag… og efterårsferie!