Musiklærerforeningen

Blog

Glædelig jul

Musikken skaber glæde og fællesskab.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kære musiklærere.  De sidste uger har FB været fyldt med skønne opslag med børn der synger, spiller og optræder i anledningen af julen.  D.13.12 var det Luciadag og alle steder gik de skønneste piger og drenge luciaoptog og sang den traditionsrige sang med deres smukke børnestemmer. I denne uge har det vrimlet med optagelser af børnekor, orkester, fortolkning af krybbespil, afslutning med musikskolen osv osv og alle steder har musiklærerne brugt timer på at øve med børnene, for at give dem og deres forældre en dejlig oplevelse.  Jeg ved hvor meget det kræver, men jeg ved også hvor meget man som musiklærer får igen i disse dage. Ikke på lønkontoen eller "udbetalt" i blomster og chokolade, men i form af smil, knus og glæde og følelsen af at give disse børn en helt særlig oplevelse, som de aldrig vil glemme.  Mit julebudskab er, at vi skal være stolte af vores fag og vores arbejde og huske på alle de fantastiske øjeblikke der har været i løbet af skoleåret. Øjeblikke hvor musikken har været bærende og givet det sidste lille pift. Øjeblikke hvor følelsen af fællesskab ikke kan blive større og stærkere. Øjeblikke hvor vi gjorde det sammen. Jeg vil ønske alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår, hvor der helt sikkert vil opstå ligeså mange stjernestunder som i dette år.  Karen

Musiklærer

Musiklærerbloggen handler om den musikundervisning der foregår i skolen og hvilke vilkår musiklærerne har for at lave god musikundervisning. Den handler om faget stilling i skolen, og hvad skal børnene lære i musik. Om fagets kerneværdier og hvad kan faget byde ind med i en folkeskole med fokus på inklusion og rummelighed. Men også om, hvad faget kan bidrage med i en værdidebat om folkeskolens værdier. Bloggen kan også berøre uddannelsen af musiklærere.