Jeg er selv begyndt at preppe som engelsklærer

Er du forberedt på kriser, engelsklærer? Klar dig i tre døgn med denne tjekliste

Vi skal være bedre forberedt på kriser i Danmark. Beredskabsstyrelsens liste med anbefalinger til indkøb fik mig til at gå i tænkeboks. Hvordan prepper vi engelsklærere bedst, hvis vi skal klare os i tre døgn?

Publiceret Senest opdateret

Selvom krisen måske ikke er lige om hjørnet, kan det være en god idé at forberede sig. Som engelsklærer anbefaler jeg, at man allerede nu begynder at overveje sine strategier og ’prepper’ de nødvendige ting, inden det er for sent.

Du bør anskaffe dig:

Folkeskolens engelskrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Maria Roneklindt er Folkeskolens engelskrådgiver. Hendes opgaver er at dele refleksioner om faget, deltage i debatten på det faglige netværk og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: roneklindt@gmail.com

  • En god gammeldags papirordbog. Med denne kan du - trods mangel på elektricitet og internet - stadig slå ord op, som du enten har glemt eller ikke kan huske stavningen af. Har du ikke en liggende fra tidligere tider, anbefaler jeg, at du straks går på jagt i din skoles bogkælder. Jeg anbefaler både engelsk-dansk og dansk-engelsk.
  • Drikkevarer, naturligvis. Jeg anbefaler Dr. Pepper. Køb rigeligt. Du skal have nok væske til tre døgn. Med denne ultrasøde cola med marcipansmag kommer din amerikanske accent helt af sig selv, samtidig med at du kan mindes scenen fra Forrest Gump, hvor han drikker omkring femten Dr. Pepper på en dag.
  • Et vellignende foto af Donald Trump. Sørg for at printe allerede nu, mens tid er. I tilfælde af cyberangreb og dermed udelukkelse fra SoMe, vil det være rart at kunne kaste et blik på en mand, der i den grad har været leveringsdygtig i mindeværdige tweets.
  • Man kan hurtigt komme til at kede sig under en krise. Især hvis man bare sidder og venter på nyt i sin batteridrevne FM-radio. I stedet for krydsord og Sudoku foreslår jeg at udfylde alle Let’s Do It (både nye og gamle udgaver) samt evt. Break-serien også. Gå på jagt i bogkælderen på din skole, og du kan sikkert finde eksemplarer, som du kan tage med hjem til dit lager. Husk, at du blot prepper. Og desuden vil facitlisterne være gode at have til senere.
  • Mad skal vi også have, og jeg foreslår her Vegemite. Hvad enten man kan lide den australske spise eller ej, kan vi ikke komme uden om, at den er god at have på preppinglageret. Den har lang holdbarhed og er perfekt på halvgamle knækbrød.
  • Har du mere tid tilbage, kan du øve dig på Tongue Twisters. Jeg lover dig, at du høster anerkendelse fra dine elever, hvid du kan både Betty Botter, Peter Piper og Woodchuck udenad, når I ses igen.

Rigtig god fornøjelse med din prepping - og husk så, hvad den gode Mark Twain sagde:

“Humor is mankind’s greatest blessing”

Rigtig god sommer!