Blog

Foto: flickr.com/Pascal

Lærer i Ringsted Kommune med invitation til skolechefen: Du er mere end velkommen hos os

Sjældent har jeg himlet så meget med øjnene, som da jeg læste, hvordan Ringsted Kommune vil håndtere ’et fald i karaktergennemsnittet’. Man vil nemlig nedsætte en central task force på de tre udskolingsskoler i kommunen. Bare ordet giver mig knopper. Og af bitter erfaring frygter jeg allerede det værste.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens engelskrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Maria Roneklindt er Folkeskolens engelskrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: roneklindt@gmail.com

Karaktererne falder i Ringsted Kommune, hvor jeg arbejder. 

Sidste års resultater var næsten et helt procentpoint lavere end sidste år. Og selvom også landsgennemsnittet er faldet, er Ringsted Kommunes karaktergennemsnit en del lavere end det. 

Skolechef, Jesper Ulrich Jørgensen, er både overrasket og skuffet, og han har derfor besluttet sig for at nedsætte en central task force, som skal sikre både ressourcer og kompetencer til de tre udskolingsskoler i kommunen.

Som udskolingslærer på den ene af de tre skoler, Byskovskolen, glæder jeg mig til at se, hvad Jesper Ulrichs task force af ressourcer og kompetencer består af. 

Måske er vi så heldige, at han sender en håndfuld konsulenter ud for at motivere os? Måske kommer de på de tre (resterende) personalemøder, som ledelsen har lagt i løbet af skoleåret fra kl. 17.00-18.30? Det kunne være hyggeligt. Her er vi top-motiverede i forvejen (ironi kan forekomme).

Det kan også være, at han vil lave et kursus for os udskolingslærere, hvor vi skal snakke om værdigrundlag og sætte en masse post-its op på nogle tavler, så vi rent visuelt kan se det hele for os. 

Eller måske hiver Jesper Ulrich en app og af ærmet, hvor vi skal tage temperaturen på os selv og vores stress, fordi vi alle ved, at stressede lærere ikke leverer de bedste resultater i undervisningen. 

Alt sammen noget, jeg er blevet udsat for før i min 15-årige ansættelse i folkeskolen. Det kunne være hyggeligt at prøve igen (ironi kan fortsat forekomme).

Nej, Jesper Ulrich. Jeg synes, du skal bruge din task force helt anderledes. 

Jeg håber, du i stedet vil komme på besøg ude hos os på Byskovskolen. Jeg foreslår en onsdag mellem 11.40 og 16.00. Så kan du være med i spisefrikvarteret, deltage i dagens sidste undervisning i én af klasserne og afslutningsvis være med til teammøde sammen med mig og mine kollegaer i udskolingen. 

Så skal vi nok fortælle dig, hvad der skal til for at øge karaktergennemsnittet. Vi ved det nemlig, sjovt nok. Vi ved også, at du burde starte et helt andet sted end ved karaktererne.

Du skal være mere end velkommen - og tag endelig din task force med 😊