The Language Nerd på Instagram er en guldgrube af idéer til os sproglærere

Er du en sprognørd? Så se med her

Kender du thelanguagenerds.com? Hvis ikke, så er det på tide, at du kommer til det. Sitet rummer både en hjemmeside og en profil på sociale medier. Og så er den intet mindre end genial for os sproglærere.

Publiceret Senest opdateret

Jeg har fulgt The Language Nerds på de sociale medier i flere år, men det er først for nylig, jeg har fået øjnene op for, hvordan jeg kan bruge det i min undervisning. 

Sitet er gratis (hvorfor reklamer må accepteres), men er ikke lavet til undervisningsbrug. Man skal derfor mere se det som et inspirationsværktøj til sin undervisning end direkte (download af) opgaver.

Instagram

På Instagram, hvor jeg følger The Language Nerds, deles der dagligt humoristiske statements om sprog, små jokes om sprog og små lærerige tekster om/med sproget. 

Det er så fint og så sjovt og så nørdet, at hvis man er sprognørd som jeg, så kan man kun elske det. Se bare her:

  • “My life is a constant battle between wanting to correct grammar and wanting to have friends”
  • “My three favorite things are eating my family and not using commas”

Folkeskolens engelskrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Maria Roneklindt er Folkeskolens engelskrådgiver. Hendes opgaver er at dele refleksioner om faget, deltage i debatten på det faglige netværk og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: roneklindt@gmail.com

  • Only she saw my dress - She only saw my dress - She saw only my dress - She saw my only dress - She saw my dress only

For nylig faldt jeg over denne 54 Clever Illustrations of Words That Sound The Same But Have Different Meanings og tænkte, at den blev jeg nødt til at bruge i min undervisning. 

For den er jo genial. Så simpel, men alligevel enormt lærerig. Jeg forestiller mig, at jeg i første omgang skal bruge den som en samtaleøvelse, hvor eleverne i par/små grupper skiftes til at forklare et ord, men uden at måtte bruge ordet. Den, der skal gætte ordet, skal så skrive ordet ned, sådan så den korrekte stavemåde indlæres.

Eller hvad med at være kreativ med ordene og lade eleverne selv illustrere forskellene på plancher, som kan hænges op i klassen? 

Som engelsklærer kan jeg faktisk ikke forestille mig noget smukkere på klasseværelsets vægge end sprognørderi som dette.

Udfordring til stærke elever

Har du nogle rigtig stærke elever, som trænger til noget ekstra udfordring? 

Her kan The Language Nerds sitet også være en stor hjælp. Tjek for eksempel kategorien ’Humor’ ud, og lad eleverne udforske de mange memes, som dels kræver stort kendskab til det engelske sprog, men - for nogens vedkommende - også kræver kulturel viden. Se eksempelvis denne: 22 Satirical Jokes And Memes About Life In The US. Jeg tror, jeg vil lade en gruppe stærke elever lave tilsvarende memes om Danmark (på engelsk).

God fornøjelse til alle mine med-sprognørder 😊