eTwinning

Blog

Craft og eTwinning på Auraskolen

CRAFT-konkurrence; Fruit City - students create the sustainable housing of the future.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På Sønderris (Auraskolen) har 7. B og deres lærer, Eva Larsen, deltaget i et nordisk CRAFT-projekt med en konkurrence under overskriften:

Fruit City: students create the sustainable housing of the future

7.B vandt konkurrencen, en pris på DKR 2500 til klassekassen, og æren hvor især deres samarbejde blev fremhævet.

eTwinning

eTwinning er en gratis og sikker digital platform udviklet for lærere og elever til at netværke og lave skolesamarbejdsprojekter i Europa. Vi er nogle eTwinning ambassadører fra grundskolen, som gerne vil udbrede kendskab til de mange muligheder med eTwinning. Beskrive, debattere og dele gode undervisningsforløb i forhold til eTwinning. Vi vil bruge bloggen til dels at beskrive og debattere vores arbejde med eTwinning og dels at beskrive spændende projekter med og til elever i eTwinning projekter.

Auraskolen har en målsætning om, at alle elever skal kunne mestre deres egen fremtid. Dette understøtter skolen bl.a. gennem CRAFT-lektioner, hvor eleverne arbejder med en undersøgende tilgang til problemstillinger fra den virkelige verden (real-world-problems).

CRAFT står for – creating really advanced future thinkers og handler om innovation, kreativitet, samarbejde og kommunikation – det man også kalder 21st century skills - og om at løse store eller små vedkommende problemer fra den virkelige verden med anvendelse af teknologi i såvel proces som produkt.

Processen blev indledt med et webinar, hvor arkitektfirmaet Vandkunsten præsenterede opgaven: at bygge bæredygtige huse på baggrund af innovativ og kreativ tænkning der blev understøttet at IT.

Eleverne fik viden om arkitektur, problemløsning, FN’s 17 verdensmål og om hvordan man kan skabe – bygge - med kreativitet og brugerdrevet innovation.

Der var deltagere fra Finland, Island, Færøerne, Sverige og Grønland. Den fælles online platform var eTwinning. Eleverne fra Sønderris skabte huse, som bl.a. kunne ses i 3D, med VR-briller og en film om hele processen.

Dommerne lagde særlig vægt på:

Dette projekt er et godt eksempel på samarbejde. Alle eleverne har bidraget til produktet, og de har været indbyrdes afhængige af hinanden i arbejdsprocessen. Når de har haft forskellige meninger om udviklingen og arbejdet med projektet har de på demokratisk vis afholdt afstemninger og efterfølgende fulgt og bakket op om flertallets beslutning. Grupperne skabte selvstændige huse via 3D og satte dem efterfølgende ind i en skabelon. Det endelige produkt blev lavet i genbrugsmaterialer. Projektet vinder især på baggrund af klassens samarbejde.

CRAFT er i den grad med til at understøtte elevernes tilegnelse af 21st century skills; kommunikation, kreativitet, kritisk tænkning og kollaboration. Det bliver spændende fremadrettet at følge Auraskolens elever og opleve, hvordan de mestrer deres fremtid.

Powered by Labrador CMS