Blog

Et lille hak

Hvor finder jeg nu eTwinning? Hvorfor hedder det pludselig ESEP? Hvorfor virker det ikke?

Publiceret

Tja - nye tider og fusioner gør, at der skal forandring til, men eTwinning eksisterer skam stadigvæk - blot i nye omgivelser.

Måske har du oplevet et flashback af ”Aula-tics”, når du har besøgt den nye eTwinning platform.

Indrømmet, der mangler en del endnu, men man kan nu sagtens lave gode projekter. Det kræver dog en smule tålmodighed her i indkøringsfasen, allerede nu er der dog bedringer at spore.

eTwinning

eTwinning er en gratis og sikker digital platform udviklet for lærere og elever til at netværke og lave skolesamarbejdsprojekter i Europa. Vi er nogle eTwinning ambassadører fra grundskolen, som gerne vil udbrede kendskab til de mange muligheder med eTwinning. Beskrive, debattere og dele gode undervisningsforløb i forhold til eTwinning. Vi vil bruge bloggen til dels at beskrive og debattere vores arbejde med eTwinning og dels at beskrive spændende projekter med og til elever i eTwinning projekter.

For eksempel når man søger efter projektpartnere og kigger gennem de virkelig mange muligheder, der er. Det kunne godt bruge en lidt bedre sortering. Til gengæld kan man nu, efter at have kigget på en projektsøgning, komme tilbage til den side, man var på. En væsentlig forbedring i forhold til tidligere, hvor man blev smidt helt tilbage til side 1.

Ligesom når man handler på nettet, er det vigtigt at være opmærksom på at sætte de rigtige hakker. Ved nethandel risikerer man, som bekendt, at få en masse uønsket reklame i sin in-boks. Det gør man trods alt ikke i eTwinning.

Alligevel skal man lige være opmærksom.

En god kollega havde aftalt med samarbejdspartnere fra flere lande, at de skulle lave et projekt. Alt var klappet og klart, men partnerne kunne ikke invitere kollegaen med i projektet. Det blev undersøgt på alle leder og kanter, og alt så fuldstændig rigtigt ud.

Til sidst satte vi os ned for at kigge det igennem (4 øjne ser bedre end 2). Kontakten var i orden, profilen var udfyldt på fineste vis - lige indtil, vi kom ned i bunden. Her manglede det lille hak i ”Available for eTwinning project”.


Tænk sig, at et lille hak kan skabe så stort postyr. Min kollega fik sat sit hak og er nu godt i gang med sit projekt.

Et lille hak kan gøre en stor forskel.